Mammas dag!

Idag är det alla mammors dag! Jag har turen att ha en mamma. Tycker att alla dagar ska vara en speciell dag och inte bara mammas eller pappas dag en gång om året. Mina tankar går mer till dem som inte har någon mamma idag.
Men jag hoppas alla har haft en fin dag med nära och kära. Kanske fått bjuda någon på middag eller ge bort en bukett blommor. Det är väl underbart att bara få göra någon lite glad.

Kämpar med att få igång min Ipod, Varför ska all teknik som har ett äpple på sig vara så svårt att förstå sig på...
Borde det inte räcka med en on/off knapp och en playknapp?

Sov gott.


Härliga sol!

Vilken underbar dag! Strålande solsken. Jag pratade precis med min mamma och pappa som låg på beachen och njöt. Och jag ska åka och jobba. Man ska inte klaga, absolut inte. Man ska vara glad att man har ett jobb. Men man kanske skulle kunna vara ledig de dagar det är sol och 25 grader varmt. Personalförmån. Jag ska lägga in ett förslag till chefen om detta.

Någon som har badat idag?


Robinson 2010?

Ska du söka till Robinson 2010? Jag ska inte det!! Jag skulle aldrig klara av att leva utan mat och ha sand mellan tårna 24 timmar om dygnet. Men jag beundrar dem som klarar av det.
Grattis till Ellenor som tog hem Robinson 2009. Det trodde jag aldrig. Personligen hoppades jag på Anna.

Idag har jag använt mina rosa leggings. Kände mig som en liten skär griskulting. Men jag fick fina komplimanger så det blir kanske att jag använder dem igen...

Ikväll har det varit Pingstafton. Känns inte som någon storhelg. Men jag har haft lika myket betalt på jobbet ikväll som jag hade på julafton. Härligt när lönen kommer.

Hittade en underbar bild idag! Vilken hundras är du?


Mest aktiva.

Kommer aldrig att bli jag! Vad som förväntas av denna titel är svår att säga. Men vad gör det? Man kan aldrig få allt i livet. Bara nästan. Men bryr sig? Inte jag! Bara jag hamnar på listan...

Inatt har jag haft en riktig mardröm. Jag drömde att jag fick uppleva en CABG, By pass, operation. Det var hemskt! Redan dag 2 efter operationen var jag tillbaka på jobbet! . Kan fortfarande känna smärtan!! Ajaj!! Det var hemskt och jag kunde förana min mediastinit innan jag vaknade!

Kram


Älskar min moster!

Jag har en helt fantastisk moster. Det finns ingen som hon. Hon finns alltid där för mig. Hon lyssnar alltid på mina värdsliga problem. Om det finns någon hemlighet man inte kan berätta för någon annan så kan man alltid berätta för henne!! Och det stannar där. Hon är bäst i hela världen.



Dagens kommentar!

Varje dag hör man roliga kommentarer. Igår fick jag höra en som jag fortfarande skrattar åt.

Jag står på ett dansgolv med mitt eget vinglas och min kompis vinglas i händerna. Fram kommer en kille och säger;
- Här står du med 2 vinglas... Och 2 bröst... Ikväll har du verkligen allt.

Haha. Tyckte det var roligt. Men man har ju lite udda humor.

Idag har jag köpt nya leggings. Vita och rosa. Kan ni tänka er. Jag som har 99 % svarta kläder i min garderob har köpt ROSA!! Jag kommer aldrig att använda dem. Men de var söta... Kanske kan hänga upp dem på väggen och titta på dem.

Solvarma kyssar från mig som har allt!



Okej eller inte?

Är det ok att plocka bort någon vän från Facebook? Klart det är. Men hur väljer man vem man  vill plocka bort och inte? Bör man meddela innan att man tar bort någon? Nej! Men det skulle ju underlätta för så slipper man ju fundera på varför. Det är minsann inte roligt att bli bortplockad. Så det så.

Ikväll har vi varit ute med jobbet och käkat. Det var knappt gott. Ganska smaklös mat. Men mycktet trevligt sällskap.
De som firade sina födelsedagar verkade bli nöjda med sina presenter som inhandlats.

Efteråt så gick jag och Marielle ut. Kareokekväll. Vi sjöng inte, men det fanns många andra stjärnor som gjorde. Underbart!

Kram och godnatt


Hatar räkningar.

Att betala räkningarna är hemskt. Jag hatar att se när de få ynka kronorna som kommit in på kontot försvinner lika fort igen... Denna månaden var det dax för bilskatten. 1495 kronor. Man kan få mycket för de pengarna. Nu blir det till att cykla. Någon som vill köpa en bil? Och CSN lånet. 2544 kr.
Precis som alla andra månader så blir det till att leva på luft och kärlek. Igen...
Hurra! Eller inte...

Puss med läppar utan läppglans


Syrendoft.

Ikväll när jag kom ut från jobbet så var jag tvungen att stanna upp. Det var så vackert. Inte på parkeringen utan påvägen hem när man ser att alla träden är utslagna. Jag hittade några syrener att lukta på och det var ljuvligt. Nu vill man bara ha semester. Sola, bada, tälta och dricka vin. Jag har bestämt mig för att tälta i sommar. Jag ska ta ett tält, en grill och ett metspö med mig och sedan ska jag slå upp tältet på första bästa plats vid vattnet. Tror det blir mysigt. Någon som vill hänga med?
Jag som i vanliga fall är en riktig stadsmänniska kommer att få en chock av all frisk luft.
Och bli jäkligt rädd när det blir mörkt , när älgarna klampar utanför tältet och lodjuren river på tältduken. Jag får nog fundera på detta en gång till... Kanske kan låna grannens balkong och tälta på?


Regn.

Jag älskar regn. Tycker att det är underbart att höra regndropparna slå mot fönstret. Extra mysigt när man har sovmorgon.

Ikväll så öser regnet ner. Tror till och med att det kan komma lite åska. Mysigt!


Som en bebis.

Jag är som en bebis när det gäller sömn. Har jobbat två nätter nu och är så trött. Vill sova hela tiden. Vaknade 14.30 i eftermiddags och höll mig vaken ganska länge, men kl 19 fick jag gå och powernapa!. Det blev 2 timmar i sängen och nu är hela kvällen borta. Och jag som hade miljoner grejer att göra.

Jag har ialla fall hunnit färga håret. Svart, precis som vanligt. Det är inte lätt att göra det själv nu när det är lite längre. Har just nu mer färg på golvet och på väggarna än vad jag har i håret.

En kort solstund med min underbara kompis Kicki, på hennes balkong blev det med. Underbart. Vi brukar ägna de soliga eftermiddagarna på hennes balkong och smygtitta på söta killar över balkongräcket. Hela osynliga. Garanterat. Haha.

Hoppas ni har en härlig tisdagskväll.

Puss


TÄVLING!

Jag ska anordna en tävling! Inte för att jag har gjort det någon gång innan utan för att jag vill ha en ny header/ Bloggdesign. Jag vill ha en urläcker design som alla kan beundra och tycka är snygg.

Mitt tema ska vara: Glitter, bling-bling, svart, isig, kall och frostig.

Vinsten blir ju självklart att du får designa bloggen och få en direktlänk från min blogg.

Kram


Hur stor?

Vad har storleken för betydelse? För mig så är frågan inte lätt att svara på. Det beror helt enkelt på vad jag är ute efter för storlek. I detta fallet så menar jag hur stor jag vill att min blogg ska bli. Vill jag ha flera tusen läsare som läser om mig och mina små glädjeämnen i livet? Eller räcker det med att mina nära och kära tittar in då och då?
När man ser unika besökare för de "stora" bloggarna så tänker jag, fanken vad roligt om så många människor ville läsa om mig. Men vill jag bli den offentliga personen som blir granskad och kommenterad för allt jag gör? Det är någonting man får fundera på innan man bäörjar skriva om sitt liv.
Kan mycket väl tänka mig att tjäna pengar på det här. Jag tycker det är kul att skriva "dagbok".
Men alla som bloggar kan inte bli kända. Det finns inte en chans.

Mitt slutliga svar på frågan är att lagom är bäst. För mig räcker det att de personer som gillar att läsa om mig tittar in då och då. Då sprider jag ialla fall lite gjädje med min blogg. Förhoppningsvis.

Vad vill du komma med din blogg?


Snäll mamma!

Jag har en fantastiskt snäll mamma. Hon råkade få se min Mp3 spelare och tyckte synd om mig. Hon trodde inte att någon människa kunde vara ägare till så omoderna saker. För min del har den fungerat alldeles utmärkt, trots att den är ihoptejpad x flera. Iallafall så fick jag ett telefonsamtal av mamma igår som berättade att hon nu köpt en riktigt liten fin Ipod från appel till mig. Tack snälla mamma. Men vad är en Ipod? Är det samma sak som en Mp3?


Robert Pattinson hånglar i Cannes.

Robert Pattinson, vår egen lilla vampyr har kysst en snygg blondin på Cannesfestivelen. Detta enligt alla rykten kring denna vackra man. Men vem skulle inte ta chansen om man fick den? Nästa gång kanske det är min tur.
Väntan på den nya filmen som inte kommer förrän i novermber är olidlig. Jag vill se alla 4 filmer nu. Jag vill ha Edward Cullen.


Seg som kola.

Riktigt så där seg som en jobbig kola som man bara tuggar och tuggar och den blir bara klibbigare och klibbigare. Just precis så känner jag mig idag.
Min kropp och mitt huvud vill inte riktigt vakna idag. Undrar varför? Måste nog vara för att jag dansade hela natten och inte gick hem förrän solen steg upp idag på morgonen.
Efter att Erik åkte ur Robinsom igår så slängde jag mysbyxorna och klädde på mig festblåsan. Håret fick sig en rejäl omgång med kammen. Jag tupperade mig. Så jäkla coolt. Och sen var det party hela natten lång. Det var riktigt skoj.
Och billigt blev det. På vissa ställen vet man vart man kan krypa in utan att vakterna ser en och då slipper man betala inträdet. Perfekt.

Idag har jag gjort absolut ingenting. Måste ta det lungt så jag orkar vara vaken hela natten på jobbet. Hur ska det gå till??

Hoppas ni alla har en härlig söndag.

Puss


Bloggtema.

Jag har börjat läsa en blogg om en tjej som är 14 år och gravid. Hon skriver om killen som är pappan till barnet som inte vill ha henne. Om hennes mamma som försöker stötta henne. Att hon känner sig tjock och skulle gärna vara ute och festa med sina kompisar.

Jag har missat hela grejen med att blogga. Tydligen så ska man ha ett tema på sin blogg som läsaren ska kunna uppfatta så fort man kommer in på sidan. För att bli populär så ska du helst vara 14 år och ha en modeblogg och dagliga inlägg av "dagens outfit".  Är du kille så ska du gärna vara snygg, vara runt 20 år och gilla att fota. Är du inget av detta och ändå vill få en populär blogg så ska du vara ung, mellan 13-17 och vara gravid. Då stiger besökarna snabbt.
För min del så är det kört. Inte 14, inte snygg och inte gravid. Men jag är nöjd med mina läsare ändå. Och jag hoppas mina läsare är nöjda med mig.

Igår var det middag med några galna kompisar på Olearys. Maten var god och servitriserna totalt förvirrade. Visst att de var trevliga och söta men det vore ju bra om de hade någon form av kunskap för att kunna samordna hela konceptet, dvs få ihop rätt mat till rätt person inom loppet av ett par timmar. Inte heller gärna erkänna att man glömts bort.

Läste en artikel i tidningen idag om Inger "Pippi" Nilsson. Hon ska nu i vuxen ålder inta rollen som Pippi. Någon författare har skapat en version av Pippi som vuxen. Om det blir som film eller bok framkom inte. Iallafall så ska det börja med att polisen ska förhöra Pippi som reser runt som cirkusartist. På ett sätt var det ju skönt att veta att Pippi haft det bra under alla åren, men jag hade en inre förhoppning om att hon skulle göra någon roligare än att jobba sm cirkusartist. Får ta tag i detta själv och skriva en egen bok Vad vill du att Pippi ska ha gjort under alla åren?

Kvällen är fortfarande ett oskrivet blad. Vi får väl se vad som kan tänkas hända.

Hoppas ni har en härlig lördag.


Bra!

Idag när jag vaknade så hade jag 7,5 i blodsocker! Helt perfekt! Ingen större utredning av detta.
Ialla fall så var mitt blodsocker bra och jag kunde gå till jobbet helt oberoende. Imorgon får vi se var kurvan visar! Ikväll är jag alldeles för trött för att visa resultat!
Puss

Hypoglykemi.

Är en del av diabetes. Att blodsockret sjunker under nivån för att fungera normalt. Jag minns speciellt en julafton, precis efter julmaten, då blodsockret sjönk ordentligt.Kan du tänka dig att behöva äta när du är så mätt att du år illa? Fy så äckligt. Men vad ska man göra? En enda gång har jag behövt åka till akuten för att få hjälp att få upp mitt blodsocker med glucosdropp. Och då hann jag smita iväg innan jag behövde träffa doktorn. Ikväll kände jag redan när jag kom hem från jobbet att jag var på väg ner i sockret och åt en smörgås. Precis så som man ska göra. Men nu, två timmar efter och jag skulle gå och lägga mig så känner jag mig lite skakig och okoncentrerad. Kollar ett blodsocker som visar 2,3. ( Ska ligga mellan 5-8 för att jag ska må bra!) Och hur gott är det att äta när man precis har borstat tänderna och bara vill sova? Det är en viss nackdel med att vara diabetiker.


Bonde söker fru.

Vaför bönder? Varför finns det inget program om sjuksköterskor som söker ny man? Det vore ju jätteroligt. Iallafall så är årets kontaktannons igång och det har presenterats 8 nya bönder som man kan skicka in brev till. Det blir inga brev för min del. Det fanns inte en enda bonde som var tilltalande. Och riktigt trist att det inte är med någon homosexuell bonde i år. Kan inte Peter vara med igen? Det var ju det bästa i förra säsongen. Jag hoppas i alla fall att alla 8 bönder finner den stora kärleken och får uppleva pirret i magen. Man kanske ska söka bara för att få uppleva en sommar på landet? Nej, det får räcka med ett besök på Kolmårdens djurpark.

Hoppas ni alla har haft en härlig och ledig dag. Det har ju varit bra väder för att rulla runt i gräset!

Puss på nosen.


Infektionskliniken.

Idag har jag varit på infektionskliniken. Och vad tänker ni då? Vad för snuskigt och smittande har hon nu dragit på sig!? När jag satt i väntrummet idag så kändes det som att alla funderade på vad jag hittat på som behövde en akuttid. Oskyddat sex med en främling? Nej så spännande är det inte. Det hela handlade om en speta i foten. Ja det är sant. Jag sökte efter en duktig doktor som kunde få ut en speta ur foten och då hamnade jag på infektion. Det kostade bara 250 kronor. Tur att man är rik och kan unna sig sådana behandlingar. Som en tröst så var läkaren mycket trevlig och han lyckades få ut denna ömma sak som satt djupt in i min fot och han berömde mig för att söka sjukvård för en sådan "ynklig" sak när man har diabetes. Han hade sett konsekvenserna av illa skötta diabetesfötter. Och jag är inte den som vill amputera. Nej, jag är nöjd med mitt besök hos doktorn idag.

Kram


Miley Cyrus: " Sluta kalla mig fet."

Hittade ikväll en artikel om Miley Cyrus. För att vara ärlig så har jag inte en aning om vem denna tjejen är sedan innan. Artiklen avslöjade att det var en tjej som var med i serien " Hanna Montana". Denna tjejen var på behövlig semester på Bahamas då hennes bilder läggs upp på nätet och hon exploaters som fet. Vad tycker du??


På en annan blogg idag så läste jag om en ny TV serie. Där handlade det om "feta" tjejer som tävlade i en skönhetstävling. Och kommentarerna haglade. Man ska inte vara fet! Och man ska inte vara smal? Hur ska man vara? Tycker att det är skrämmande. Ska alla födas fram och placeras i en form för att bli identiska? Nej tack. Varför kan vi inte bara få vara oss själva? Oki jag är inte lång, inte smal och inte vacker, men jag gillar ändå mig själv å något sätt, trots att jag ser ut som jag gör. Är jag konstig nu då?
Ska jag tycka att jag är ful bara för att jag är överviktig?
Dagens bloggare har en stor vikt vid vikt och utseende och mode! Jag ska skapa en annan blogg! En blogg för alla vackra.

Puss på er


Lunch på Preem.

Ja idag blev det en romantisk lunch på Preem med Susanne. Vilket utbud. Vilken smakupplevelse. Vilken höjdpunkt. Det blev kycklingwok med vitlökssås. Om du ska äta där någon gång så kan du ju be den som värmer maten i micron att du gärna vill ha hela maten varm och inte bara det ute i kanterna. Annars var det inget att klaga på.

Lunchen var välbehövlig efter tre timmars sällskap med landstingets beteendevetare. Trevliga killar. Duktiga på mänskliga beteenden. Det är roligt med mänskliga projekt. Hoppas på positiva resultat under projektets gång.

Eftermiddagen tillbringades med chokladkaka, kaffe och filmtitt med Kicki. Innan jag traskade in till mig så hjälpte jag henne med en snygg sommarfärg i håret. Ljusta snygga slingor. Jag är så duktig. Behöver du hjälp så säg till. Kanske ska bli frisör itsället för sjuksköterska?

Idag fyller min mamma år. Stort grattis till henne.

Nu ska jag nog städa lite. Men bara lite...

Puss på nosen



It´s my time.

It´s my time, my moment. Englands bidrag var helt underbart. Kanske inte i schlagerfestivalen, men som låt. Vacker låt som man vill lyssna på om och om igen. Men som jag skrev inatt så var det roligt att Norge vann. Heja Norge.

Så till sammanfattning av helgen. Fredagen tillbringades på jobbet. Först Thiva och sen avdelningen. Tog en timmes timbank för att hinna hem och fräscha upp mig innan after worken på Olearys.
Tog en paus i after worken för att titta på lägenheten. Jag blev helt förälskad i denna vackra bostad. 160 kvadrat och 6 rum och kök. En ombyggd gymnastiksal med 4 olika etage. Åhhh vad jag vill bo där. Men den är lite väl dyr för mig så jag får väl snällt bo kvar där jag bor nu. Inte fel det heller.
Åter till Olearys och trevligt sällskap ett par timmar till.

Lördag morgon. Helana ringde redan kl 13. Upp och hoppa och akutstädning. Neo skulle ju komma och hälsa på. Det blev pajbakning i akuthastighet. Kompis Anna kom förbi för en kopp kaffe. Så gjorde även mamma och pappa. Mysig eftermiddag. Efter detta blev det operation "bli snygg". Dusch, smink och påklädning. kl 20.30 kom Johanna, Emma, Tesse och Jennie. Eurovision på högsta volym. Åhhh vad vi hade mysigt.
Utgång vid kl 00. Hemma kl 03.30 och sen det obligatoriska "gå igenom kvällen"  samtalet i grannen Kickis kök. Vi byter om till pyjams och berättar allt som hänt under kvällen. Detta vid hennes köksbord. Sen somnade jag och sov så gott hela morgonen.

Idag har jag passat på att titta på alla mina serier jag missat. Bland annat så har jag tittat på absolut sista avsnittet av Prison Break. Och fy vad jag grät. Shit vad jag hatar avslutningar på serier där man känner sig som en i familjen.
Fick tröstäta smårgåstårta hos mamma och pappa.

Imorgon är det en ny vecka. Hoppas på nya äventyr.

Varma kramar


God morgon.

Eller godnatt. Lite av en smaksak. Kl är snart 04.00 och jag ska snart krypa ner i sängen. Det är väl god natt som gäller då. Eurovision var spännande. Norge vann! Häftigt. Han är riktigt söt, Alexander. Dock var mina favoriter Island och England.
Är lite för trött för att sammanfatta helgen just nu. Först ska jag sova ett par timmar, sen ska jag berätta allt.

Puss och godnatt

Semifinal nr 2.

Idag börjar till och med jag känna mig mätt på Eurivision. Två semifinaler på samma vecka är nästan mer än man klarar av. Egentligen hade det räckt med att titta på finalen på lördag, men det är lätt att vara efterklok.
En upptäckt som gjorts ikväll är att alla kvällens artister har använt sig av fläktmaskinen. Det blir ju så otroligt effektfullt när det blåser i håret. Om jag någonsin ska vara med och tävla i denna songcontest så ska jag ha den starkaste fläktmaskinen som finns.

Imorgon blir det after work.

Kram


Premiär.

Inatt var det premiär för att " sova utan duntäcke". Det var jag och mitt tunna påslakan som gick till sängs inatt. Huuu vad jag saknade mina värmande fjädrar i duntäcket efter en stund. Vaknade upp isande kall och med en blåmelerande färg över hela kroppen. Min dunkompis kom snabbt fram igen. Man behöver minsann någon som värmer en om nätterna.

Eftermiddagen tillbringades på stan med Johanna och Mimmi. Mysigt. Fika fika fika.

Har ikväll hittat en lägenhet som jag gärna vill ha. En liten lägenhet på 160 kvadrat. Lagom. Åhhh vad jag vill bo där! Någon som vill flytta med mig?

Grattis till min man Carl-Philip som fyller 30 år idag! :)

Kram och godnatt på er.


Lördag i Moskva!

Ja vi kom verkligen vidare. Som bidrag nr två blev vi uppropade. Yes. Då är det inte meningslöst att vara ledig i helgen. Det blir till att fira Eurovision. Är ganska nöjd med resultatet. Kan dock inte förstå att Armenien gick vidare. Sämsta låten av alla. Men Island gick vidare. Vi får vara glada för det. Har nu hört Greklands bidrag och det är med en stark kandidat. Längtar till lördag. Det kan bli riktigt spännande!

I framtiden ska jag sitta i jurygruppen för Eurovision! Inte förrän då vinner bästa låten.

Godnatt på er.


Semifinal nr 1.

Ja då har resan mot lördagens stora schlagerfestival startat. Man ska inte förneka att startfältet inte är skitdåligt. Det finns små guldkorn. Tyvärr tyker jag att Sverige gjorde ett lamt intryck. Vi kanske tar oss till finalen, men jag blir inte förvånad om det inte blir så. Har en liten favorit i Norge. En söt liten kille med fiol. Han verkar har flirtat sig in i de flesta hjärtan. Kanske blir Eurovision 2010 i Norge? Vore kul för dem.

Idag har jag varit ledig. Har haft en hemsk huvudvärk. Inte ens Pandodil har hjälpt mig. Kom ialla fall iväg på fika med Kicks, Vile, Annie och Maria. Maria är en nyinflyttad tjej. Från Umeå. Jobbar som polis. Supertrevlig tjej. Alltid kul att träffa nya människor. Mysigt med fika. Annie bakade godismuffins med skumbananer och mjölkchoklad. Inte alls äckligt.

Inatt forsätter mitt Beverly Hills maraton. Men innan dess ska sista avsnittet av Varuhuset avnjutas.

Puss på er!


Abstinens.

Idag har jag upplevt vad jag tror kallas abstinens. Efter Cypern. Åhh vad jag längtar tillbaka. Jag ska ta och kidnappa Tina och sen ska vi åka tillbaka och bara sola och bada.

Idag när jag vaknade kl 16 blev det en tur ut i stora stan. Jag passade på att lämna in min BH på lagning. Om jag nu köpt en BH för nästan 900 kr för en månad sedan så ska man väl inte behöva acceptera att behöva ha en vass bygel rakt upp i armhålan? Det gör ju ont. Nej de får göra vad de vill med den, men lagas ska den, annars får de snällt ge mig en ny.

Fortsatte in i skoaffären. Hittar aldrig några skor. Blir barfota hela sommaren.

Ica för middagsshopping. Gallerix för kortshopping. H&M för lotionshopping. Innan jag gick hem så ringde jag min underbara Kicki för att kolla om hon ville sola en stund på taket. Då är den galningen på väg till Växjö för att springa Vårruset. Jag hoppas verkligen hon överlever detta och kommer hem snart igen. Jag blir ju nervös.

Nu är jag ledig till torsdag eftermiddag. Underbart. Ikväll blir det säsong 6 av Beverly Hills. I love it!

Kram


Godmorgon Världen.

Vilken underbar dag det verkar bli. Det var en vacker soluppgång och fåglarna kvittrar. Ser ändå fram emot att få komma hem till min säng och få sova efter en natta på jobbet. Gäsp...

Vilken helg det har varit. Trots jobb så har det hunnits med en hel del annat. Lördagen tillbringades i sällskap med Tina, Anna- Karin, Annica och Elina. Vilka tjejer. Grillning på taket och sen fest hos Tina.
Innan utgång så skulle Tina hjälpa mig med frisyren. Alla som tr'äffat mig vet att jag gillar när håret står åt alla håll och kanter. I badrumsskåpet hade Tina "volympulver" eller vad man nu kunde kalla det. Var ungefär som att hälla potatismjöj i håret och gnugga in detta för att få en riktigt cool volym. Jodå, volym blev det. Men fy så det kliade. Nej, inget mer pulver i mitt hår. Nästa gång tupperar jag med kammen.

Nu ska jag äta frukost innan jag ska gå hem och lägga mig.

Ha en härlig måndag!

Kram


Lat!

Jag är lat. Ja så är det. Idag hade jag förberett mig för att cykla till jobbet. Klockan 6 ringer min mamma och tycker att det blåser ute och vill inte att jag ska cykla. Hur lätt är det att motstå att bli hämtad och körd till jobbet vid den tiden?? Det var bara att acceptera att mammas erbjudande var det bästa just då och jag slapp rulla på två hjul till sjukhuset. Tack snälla mamma! Men imorgon ska jag nog cykla....

Nu är det stora förberedelser inför kvällen. Grillen ska tändas och kläderna strykas. Att jag är så trött att jag håller på att svimma får vi bortse ifrån ikväll. Nu blir det party. Håll tummarna på att det blir en trevlig kväll med många äventyr.

Kram kram kram


THIVA dag 2.

Ja, alla slangar är utkopplade. Eller nej, inte riktigt alla, men de som skulle ut är ute. Bra jobbat. Det var ytterliggare en givande dag på THIVA. Mycket lärorikt även idag. Är glad att jag har två dagar kvar.

I eftermiddag har jag varit en runda på stan. Har shoppat lite hårfärg. Åter igen dax att färga. Ska nog lägga i färgen ute i trappuppgången denna gången. Sist hade jag färg i hela lägenheten och det är inte värt det. Nej nu när vi har en nymålad trappuppgång, målad i svart och vitt, så kan det bli snyggt med lite svarta stänk här och där.

Ikväll har jag varit hos Tina och käkat hemmagjord pizza. Mums. Så skoj att träffa Annica och Anna-Karin. Och självklart Tina med. Imorgon blir det party. Ikväll fick det bli lungt och städat. Ska ju vara städad och fin på jobbet imorgon kl 07. Någon som har ett helgfritt jobb till mig???

Puss och kram och trevlig helg.


Thiva Diva.

Idag har jag varit min första dag på Thiva. Det var ett glatt gäng som såg till att jag fick en riktigt rolig och lärorik arbetsdag. Man ska ju inte säga annat än att det är spännande att pillra på respiratorer och alla slangar som är kopplade både här och där. Patientens liv i sjuksköterskans händer. Ser fram emot morgondagen då alla slangar ska dras ut och patienten ska klara av att andas och leva på egen hand. Det är en spännande värld på sjukhuset.

Imorgon kommer Annica. Ska bli så unerbart att krama om henne. Längar, längtar längtar.

Hinner nog med ett avsnitt av Varuhuset innan jag somnar. Vilken härlig serie. Saknar 80 talet. Hoppas på detta underbara mode snart igen.

Kram


Ledig dag.

Har idag varit ledig. Avbokade min tid hos min diabetessköterska. Dumt. Ja visst var det, men skönt att få sova ut ordentligt. Nu är jag redo för jobb imorgon. Ska på IS- upplärning på THIVA= THoraxIntensivVårdsAvdelning.
Eftermiddagen tillbringades på stan för att hitta presenter till dem som fyller 50 år på jobbet. Ett seriöst ansvarsområde på jobbet att finna rätt presenter till alla. Tur att det är bytesrätt när de som öppnar sina presenter kräks och tycker att det är hemska saker vi shoppat. Eller så älskar de sina gåvor. Vi hoppas på det.

I eftermiddag har jag varit hos Neo. Han är en ljuvlig liten bebis. Han somnade i min famn. Ja vi är nog på väg att bli bästisar han och jag. Mys!!

Saknar Tina idag. Man får abstinens efter denna ljuvliga lilla tjej!

Puss på er alla.


Hemma!!!!

Jag är hemma. Efter en underbar vecka på Cypern, men en hemsk resa hem så är jag äntligen hemma i min lägenhet.
Det har varit en helt fantastisk vecka dem många skratt, god mat, god dricka och härligt sällskap. Allt man kan vänta sig av en riktig chartersemester.
Förra måndagen flög vi redan kl 07 på morgonen. Jag var så fruktansvärt nervös och klunkade en ½ flaska vin på vägen från Malmö till Sturup. Vid påstigning på planet så mådde jag illa och tackar flygplanet för de fina små papperpåsar som finns i stolsfickan framför en.
Ankomst till Panthea Village kl 14 på eftermiddagen. Incheckning i lägenheten på hotellets bästa läge, bikinin på och vin i baren. Det hemska oranga armbandet visade att det var " all inclusive" för mig och jag var fri att äta och dricka allt jag ville.
I vårt sällskap var i 6 personer och vi fick 3 lägenheter brevid varandra. Alla lägenheter med en terass och en liten gräsmatta utanför. Nu finns det små stigar efter allt springande. Träffpunkten har varit i vår lägenhet som låg i mitten.
Dagarna har fördrivits med frukost ca 8.30. Sol. Lunch ca 13.00. Sol. 15-17 Siesta. 17-19 kortspel. 20-21 Middag. 21- 24 Bartömning. 24-08.30 sömn. Lite shopping och andra små utflykter har tillkommit, så som små promenader till stranden.
Veckans trista har varit sjukdomsfall. Halsfluss och sprucken trummhinna. Inte på mig men i sällskapet. Trist. HalsflussTina var så sjuk att de ville lägga in henna på sjukhus med antibiotika i.v. Stackars Tina. Men med hennes järnvilja så piggade hon på sig med lite mediciner av vadera sort.
Sista dagen orkade hon till och med att plocka citroner på hotellets träd.
På hemresedagen checkade vi in bagaget i hotellobbyn kl 10. Smidigt. De körde sedan vårt bagage till flygplatsen långt innan vi behövde åka dit. Vi lämnade rummet kl 12 och sen väntade vi. Och väntade och väntade. Kl 21.40 gick bussen från hotellet. 1 timmes bussförd till flygplatsen. Planet var bara 40 min försenat. Men BARA 40 minuter gör ganska mycket mitt i natten. Istället för 23.55 kom vi iväg 00.40.
Dock var hemresan ingen större behaglig upplevelse. Trånga hemska charterplan. Dumma turister och små barn. Så fort man har satt sig i det trånga hemska planet så fäller människan framför en ned sätet i sovläge och man kan knappt andas. Varmt och med skrikande barn och hostande människor. Grrr. Det var en lång resa hem. Landade på Sturup 03.30. Som bonus så lyckas en i sällskapet att krossa två flaskor mot en vägg i ankomsthallen. En flska 1½ L Vodka och en vit CocosLikör vad den nu heter. Det luktade bara lite cocos. Jaja väskorna kom och vi kom ut i bilen. Utanför stod Dennis snällt och hämtade oss. Tack snälla söta du. Trygg och säker hemresa med en och annan vattenplaning mellan kl 05.00 och 08.00 kan man ju bjuda på. Jag kom ju hem!!
Trots alla små missöden och lite småbränd hud så är jag underbart nöjd. Jag har en underbar familj som jag har fått tillbringa denna veckan med. Inget går upp emot det. Tack alla underbara!!!
Nu är det tillbaks till verkligheten.
Hoppas ni alla har haft en fín vecka. Ni kör vi dagligt bloggande precis som vanligt.
Avslutar med lite bilder.
Kram på er alla.

På väg...


Party.


Mor och dotter


Lina och Tina


Pallad Citron.



RSS 2.0