Tillbaka!

Efter 10 dagars sjukdom så är jag tillbaka igen. Sista inlägget skrev jag ju den 21 oktober! Då kände jag mig lite krasslig. Och sen gick det snabbt utför och jag blev sjuk. Och jag menar riktigt sjuk. Till och med så sjuk att jag hamnade på IVA. (Intensivvårdsavdelning!) Diagnos: Ketoacidos. Ett livsfarligt tillstånd som de duktiga läkarna och sjuksköterskorna hjälpte mig ur. Efter 2 dygn på IVA så hamnade jag på en "vanlig" vårdavdelning ett par dagar. Fick komma hem på min födelsedag i onsdags! Underbart!! Gråtmild för det mesta, tacksam för livet, min familj och alla underbara vänner! Nu är jag trött men ska ha en "recovery" helg och bara ta hand om mig själv.

Va rädda om er och de du älskar mest. Man inser snabbt hur skört livet kan vara!

Ha en underbar spökhelg! Jag ska umgås med mina skelett i garderoben!

Kram!


Sjuk?

Idag känner jag mig inte alls i form. Jag har ont precis överallt. Huvud, hals, muskler... Jag snorar. Jag har feber. Och jag är trött. Ska jag bli sjuk nu kanske? Jag hoppas inte det men vad gör man? Nu blir det en kopp te och en lång natt i sängen. Hoppas på ett bättre välbefinnande imorgon.

Godnatt på er.


Känslor!

Det där med att uttrycka känslor är inte enkelt. Att få ur sig sitt missnöje är oftast enklare än att ge en enkel komlimang. Och en elak kommentar kan skada så oerhört mycket, medan en minsta lilla komplimang kan förgylla en hel dag!
Jag har tittat på en film ikväll som heter " Personal Effects". Och jag brukar gråta när jag tittar på film, men inte 10 minuter in i filmen. Och jag grät nästan hela filmen igenom. De där magiska orden " Jag älskar dig". Att de ska vaa så svåra att säga. Man kanske vill säga dem, men är rädd för att man inte ska få samma svar tillbaka och istället så håller man tyst!?!

"Jag älskar dig" är de vackraste orden man kan få höra! Och det är alla människor värda att få höra!

Säg det idag! NU! Och medans du kan! Till dem du verkligen menar det till!




Inköp!

Igår brann min dammsugare upp. Trodde ett tag att hela hyreshuset skulle behöva utrymmas. Jäklar vad det osade. Men med de brandkunskaper man har så lyckades jag få dammsugarn under kontroll. Och idag har det inhandlats både en ny dammsugare och en ny kaffebryggare. Nu är det bara en ny micro och en ny brödrost. Sen är köket komplett. Helst en brödrost där man kan se Disneyfigurer på brödet. Så gulligt!

Kram


Livets gåta!

Lär dig livets stora gåta, älska glömma och förlåta! Jag tycker det säger så mycket. De låter enkelt, men det är det inte. Älska, glömma och förlåta är tre stora ord som man inte bara "gör". Det kräver både självkänsla, kärlek, självdistans, självförtroende, tillit m.m.m. Jag jobbar med detta varje dag!

Har du lärt dig att älska, glömma och förlåta?


Hittade något vackert!

Tänk om alla slutar beskylla andra och fattar att förändringen kan ske  inom oss själva!

Då skulle det skapas en värld där inga ord tolkas med skam och skuldkänsla.

Då skulle vi mötas i kärlek utan några kritiserade åsikter som gör oss sjuka.

Då skulle vi älska vår nästa där varken religion, och hudfärg eller språk stoppar.

Världen är för alla, som lever och ska levas. Där dansar alla med glädje och skratt, utan ägas eller bevakas av ledande tankar.

Världen är fri.


Brödbak.

Igår bakade jag bröd för första gången i mitt liv. Och jag lyckades faktiskt. Ett "special" bröd utan kolhydrater. Inget mjöl. Det var lätt att blanda ihop och efter bara 7 minuter i ugnen så var det klart. Helt klart godkänt.

Recept:
1 msk Fiberhusk ( Finns att köpa i hälsokostaffärer)
2 dl mixade jordnätter.
1 tsk bakpulver.
2 dl riven ost.
3 ägg.

Blanda alla torra ingridienser och osten. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 7 minuter. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Vill du ha hårt bröd så låter du det vara kvar i ugnen på 75 grader med ungsluckan på glänt.

Källa: www.lchfrecept.com

Ät och njut!



Bilden är lånad från bloggen: http://fettmedkott.blogspot.com

Scotts!

Ikväll ska jag bugga. Vi är 9 tjejer som ska åka 6 mil iväg bara för att få dansa till Scotts. Ska bli riktigt skoj. Hoppas ni får en underbar lördag.


Totalt bortgjord!

Att jag är expert på att göra bort mig är ju ingen nyhet! Men igår så satte jag alla rekord. Som Mark Levengoods mormor sa: Blunda och låtsas att du är död. Det var en sådan upplevelse jag hade igår.
Efter jobbet så skulle jag slå på stort och åka och handla. ( Jag har inte "storhandlat" på 5 år!! ) Det var supermysigt att gå där och plocka ner vara efter vara i vagnen! När vagnen är full så går jag till kassan och packar upp ALLA varorna! Och när jag är klar så börjar en klocka larma i huvudet! 1200 kr 1200 kr 1200 kr! Och när jag kollar på den där hemska "summavisaren" så står det 1377! Och det är fortfarande säkert 20 varor kvar att köra igenom! Jag skriker STOPPP! Och vi gör ett första försök att godkänna beloppet! Vi försöker med kortet och givetvis så blir det ju att " köp medgives ej"! Tjejen i kassan ringer efter en annan tjej som kommer med en korg och plockar ned vara efter vara som jag tvingas plocka bort! Kön blir längre och längre! Och jag önskar mer och mer att jag vore borta med vinden. Tillslut, efter lååång tid så går köpet igenom! Och jag har med mig "smågrejer" för 1200 kronor hem!!!! Vill man bara försvinna? JA!


Dyrast är bäst.

Har på sista tiden träffat på en rad olika människor som ALLTID förespråkar att dyrast är bäst. Jag försöker vara ekonomisk och hitta bra grejer till ett bra pris. Eller så väljer jag att köpa billigare och oftare. Kanske inte mest ekonomiskt, men mest roligt.
Om jag väljer att köpa skor för 300 kr istället för 1000 kr? Då kan jag ju köpa 3 par under säsongen för samma pris. Eller köpa glasögon på nätet för 395 kr istället för 4000 kr hos optikern. Och jag ser minst lika bra ut.
Självklart om det man vill ha är det som kostar mest så får man ju ta det, men är det alltid så att dyrast är bäst?
Inte enligt mig!

Vad tycker du?


Ledig dag!

Idag har jag haft en ledig dag! Och det har varit underbart! Jag har knappt gjort någonting. Sov länge. Åt frukost, var inne på facebook, pratade i telefon, städade en stund, vek ihop lite tvätt, var på kalas för pappa och åt middag, tittade på en film och somnade kl 21.00. Vaknade kl 23 och nu är jag pigg. Kl är snart 02.00 och jag borde sova. Ska nog snart krypa ner mellan de svala sängkläderna, igen.

Hoppas du har en skön natt med god sömn.


Nålfobi!

Jag gillar inte nålar. Eller jag kan gärna sticka mig själv eller sticka någon annan men såfort någon ska sticka mig så får jag panik. Fick hem ett brev av min diabetesdoktor att jag skulle kolla om några prover. Visst tänkte jag och gick iväg med remissen till mina stickexperter! Hur gick det? Inte så bra! Först efter åtta stick fick de ut de droppar blod som behövdes... Och jag var då helt slut i både kropp och själ av all spänning! Nu är det bara svininfluensavaccinet kvar. Sen ska jag sköta mina stick själv ett bra tag framöver...

Ha det bra!


The accidental husband!

Dagens filmtips är absolut: The accidental husband. En otroligt söt och romantisk film. Den handlar om "Kärleksdoktorn" Emma ( Uma Thurman)  som är förlovad med den perfekta killen Richard ( Colin Firth). Emma ger sina kärleksråd via sitt radioprogram och påverkar alla kvinnor starkt. Så starkt att Patrik ( Jeffrey Dean Morgan) blir dumpad av sin tjej bara några dagar innan deras bröllop. Som en hämd till Emma så hackar sig en kompis till Patrick, in i ett dadasystem och arrangerar ett vigselbevis mellan Emma och Partick. Och detta ställer till en rad problem när Emma planerar sitt bröllop med Richard. Låter det invecklat? Ja lite kanske. Men det ordnar ju sig tillslut. På något sätt!

Mitt råd: SE DEN!!


Mammas pojkar.

Igår var det en riktig TV kväll för min del. Det var premiär av Mammas pojkar. Vilket skämt. Men ändå så underhålland och roligt. Tror att det som faschinerar mig mest är hur illa tjejer kan bete sig. Och hur illa de kan klä sig... Och hur illa de kan operera sig... Och hur dumt mammor får uttrycka sig... Men nu kan man ju inte sluta titta på det. Synd bara att det inte var tre snygga killar att titta på. Av tre möjliga var det inte någon som föll mig i smaken.

Såg du det?


Besök av vaktmästaren!

Idag har jag haft besök av vaktmästaren. Trevlig kille det där.
Anledningen till att han fick komma hit akut var att ytterdörren gick sönder. Eller handtaget på ytterdörren. Det gick bara att öppna innefrån. Tur att han inte hunnit gå hem för helgen. Det kunde minsann blivit lite smått tråkigt att inte kunna lämna lägenheten en enda minut under hela helgen... Ibland ska man ha tur!


HÖST.

Nu är det höst. Nästan på vippen till vinter. Ialla fall på nätterna. Det är minusgrader när man vaknar på morgonen, näsan är blå och utandningsluften blir till stora moln. HÄRLIGT. Och annat härligt med hösten är alla tv program. Ensam mamma söker, Bonde söker fru, Mammas pojkar, Robinson Karibien, Idol. Underbart. Man kryper in under filten, tänder lite ljus och skruvar upp volymen på TVn och sen bara njuter av all kärlek och alla intriger.

Vilket är ditt favoritprogram?


Trappsteg!

Jag måste berätta om min klumpighet. Att jag är grymt klumpig är känt. I fredags när vi var ute och åt så skulle jag gå upp på toaletten på övervåningen. Inga problem, jag kissade och tog en check i speglen. Sen ler jag stort och börjar gå ner till mina kompisar igen. Och sista trappsteget? Ja det råkade försvinna. PINSAMT!!! Där låg jag som en säl på golvet och tittade upp efter hjälp. På en tiondels sekund så stod jag på benen igen. Och hoppas fortfarande på att ingen såg mig. Man kan ju alltid hoppas. KLUMPLINA!

Kram på er.


Ny mobil!

Jag har köpt en ny mobil. Och när jag kommer hem med denna vackra lilla platta sak så inser jag att den är alldeles för avancerad för mig. Jag saknar mina knappar. Jag är väl medveten om att jag alltid hatar mina nya mobiler en vecka efter inköp, så jag hoppas att jag kommer att tycka om denna nya lilla moderna sak. Även om den inte är så bra så är den snygg! Men den kommer att bli bra...


Rosa månad.

Nu är det en riktig rosa månad. Rosa bandet har kampanj mot bröstcancer hela oktober.
Ta hand om dina bröst, var tacksam för dina bröst och var stolt över dina bröst!!
Bröst är vackert, i alla former, storlekar och utformingar!


Vilken helg!

Vilken helg jag har haft.
Efter jobbet i fredags så mötte jag upp några kompisar för att först titta på Idol och sen gå ut och äta. Maten var god och sällskapet var mycket trevligt. Alltid roligt att möta nya människor. Och att höra av gamla vänner! Hemma runt kl 04. Vaknade på lördagmorgonen ( Morgon enligt mina mått mätt...). Regnet öste ner så jag låg under duntäcket och lyssnade på regnet som smattrade så härligt utanför fönstret. Kompis spann så härligt brevid. Lite granna huvudvärk botades med en god middag och trevliga vänner som kom på besök. Och sen sjöng vi Singstar. Kvällen avslutades med dans. En riktig toppenkväll. Idag söndag så har det varit blåst och regn hela dagen så det har varit pyjamasparty för min del. Pyjamas, soffläge och lite chips. Mums! Och framförallt, Ensam mamma söker.

Hoppas ni haft en härlig helg!

Puss på er

            

Utbildning!

Idag var det utbildning i farmakologi. Mina hjärnceller har jobbat hysteriskt. Och mina små ögon har jobbat ännu mer hysteriskt för att hålla sig öppna. Det var verkligen en bra utbildning, men man är ju inte van vid att sitta still. Man vill ju så gärna lyssna och ta vara på all information som delges men det blir svårt att lyssna aktivt efter en timme utan bensträckare... Och ännu svårare att lyssna efter en hel dag...
Mycket var repetion, men det kändes trots allt som att jag var tillbaka på termin ett på sjuksköterskeutbildningen igen.
Man blir trött av att bara höra orden...
Transmittosubstans, depolarisering, natrium/ kalium pumpen, aktionspotential, Adenodifosfat, Parasympatiska och sympatiska nervsystemet, agonist, partiell agonist, antagonist, terapeutiskt index... Nu orkar jag inte mer. Och säkert inte ni heller!

Hoppas ni haft en lika bra dag som jag har haft!


1 oktober!

Nu är det höst. Nu är det oktober. Härliga höstmånad. Och bara 27 dagar kvar tills jag fyller år...
Igår "renoverade" jag om mitt vardagsrum med alla grejer som dök upp från Jotex. Först fick jag lite spunk när jag insåg hur svårt det egentligen kan vara att sätta ihop en hissgardin. Men pappa kom till min räddning och hjälpte mig. Och vad snyggt det blev. Jag är supernöjd!

Ni får ett bildbevis här. Tycker dock inte att bilden ger en rättvis bild. Ni får komma och kika istället.

KRAM


RSS 2.0