Minigris!

För många år sedan träffade jag en minigris. Hon var så otroligt söt. Idag när jag städade så hittade jag en bild på oss. Har du sett något sötare?PUSS!

Recept.

Jag hittade ett underbart recept på en kärlekskaka som alla borde baka.

2 kg kärlek.
1,5 kg glädje.
2,5 hg skratt,
5 hg mildhet.
5 hg självuppoffring.
5 hg finhackat förstånd.
5 hg gott humör.
2 msk uppfriskande gräl.
1 tsk sunt förnuft.
25 g blygsamhet.

Placera kärleken, glädjen och mildheten i ett kärl. Vispa upp överseende, blygsamhet och självuppoffring. Rör ner det finhackade förståndet och goda humöret i de uppfriskande grälen. Tillsätt skratt och sunt förnuft. Knåda ihop tills allt är blandat. Värm försiktigt i evighet.

Lycka till!Bild lånad från Google.

Morgon stund...

Har guld i mun! Efter midsommaraftons drama så har jag varit trött. På midsommarnatten fick  jag åka ambulans till akuten och sen sova på en vårdavdelning. Roligare kan man ju ha det. Och jag sov inte en enda minut. När jag fick komma hem på midsommardagens morgon så var jag helt slut.
Tillbringade dagen i sängen. Inatt har jag tittat på film och nu på morgonen har jag och katten Ovän njutit av en vacker sommarmorgon!
Livet som diabetiker kan ibland vara så tråkigt!


Midsommarafton!

Härliga midsommar! Sol, trevligt sällskap, kubbspel, blomplockning och underbar mat!
Hoppas du hade en fantastisk afton!Bild lånad från www.google.se

Premiären!

Jag ska för första gången gå på bio, samma dag som filmen har premiär. Röda mattan, champange och kändisar? Det är ialla fall vad jag hoppas på, när jag ska se Eclipse nästa vecka. Äntligen får jag njuta av de vackra vampyrerna i biomörkret.

Ska du se den?


Det där med...

Det där med bröllopet! Att beskriva ett bröllop ska inte vara svårt. Kärlek är det enda namnet!


Filmdag!

Idag är jag ledig. Vädret är inte så fint, så jag har tillbringat dagen med att titta på film.
En annorlunda kärleksfilm som jag fastnade för är Imagine me and you.
Filmen börjar med att Vackra Rachel och snygga Heck gifter sig. Ett ungt par som lever lyckliga ihop. Men under bröllopet får bruden syn på Luce, tjejen som arrangerat blommorna till bröllopet. På tre sekunder ändras Rachels värld och hon börjar tvivla på sina känslor för Heck. Hon är kär i Luce!

Vacker kärleksfilm. Och Heck som spelas av Matthew Goode är supersnygg!

Tips: Se den.


Sovtips!

Har du, liksom jag svårt att sova om nätterna? Istället för att räkna får, så har jag världens tips!
Tänk dig bort på en paradis ö, där det är fri mat och dryck. Inga giftiga djur och enbart vacker strand. På denna ö ska du spendera 52 veckor, dvs ett år. För varje vecka kommer en ny person! Du har alltså fri tillgång att välja 52 personer som du ska tillbringa en vecka med! Jag lovar att du kommer till max 20 personer, sen somnar du! Jag räknar fortfarande! Ett underbart sätt att somna på. Och jag önskar fortfarande att det ska bli verklighet!

KRAM och GODNATT!


Dagen...

Dagen då Sverige stod still! Dagen då Kronprinsessan Victoria fick sin Prins Daniel. Och de båda strålade av lycka. Inte ett öga var torrt då Daniel torkade en tår ur ögonvrån.
Om min mormor levt, hade jag varit med henne idag. Vi hade suttit tillsammans och kommenterat de kungliga högheterna. Många tårar idag. Tårar av saknad av mormor som avgudade kungafamiljen. Och tårar av glädje för Victoria och Daniel!
En vacker dag!


Glädjetårar!

Ikväll har jag varit på sommarfest med jobbet, vilket var mkt trevligt. Dock så kom det kungliga bröllopet ifatt mig och jag fick kolla på video när jag kom hem! Och herre gud som jag lipade! Så vackert! Roxette och en underbar barnkör! Drottningen som grät och Viktoria var inte långt ifrån! Det var magiskt! Imorgon kommer jag att gråta hejdlöst! Men vad gör det? Kronprinsessan Viktoria står brud! Detta är ett magiskt, historiskt och fantastiskt bröllop!


Huvudvärk!

Jag har en sprängande huvudvärk och det ilar till långt in i hjärnan om jag vänder på huvudet för fort. Släpper inte med Alvedon. Det får bli att ligga under täcket och vänta ut smärtan.


Eclipse.

Har ni sett den nya vampyren som ska vara med i Eclipse? Den snygga vampyren som har tagit Bellas plats på framsidan av filmomslaget och på filmaffishen. Det kommer att bli en fight i kampen om Edward. Vem vinner?


Dokusåpa!

En av mina drömmar är att vara med i en dokusåpa! Och när ska min önskan bli verklighet?
Ibland känner man att en paus skulle vara på sin plats och det är så det känns just nu. Inte ifrån min man, familj eller vänner, utan ifrån vardagen. Utskicken har påbörjats! Kanske blir det Robinson? Lyxfällan? Du blir vad du äter? Eller kanske ska jag nöja mig med att vara publik i Petra Mede show?

En gång sökte jag till Baren som gick på TV 3. Jag var med bland dem sista och fick spela in en trailer, träffa Robert Aschberg osv. Men jag rök på mållinjen! Är det inte min tur nu?

(Dessa härliga människor träffade jag i Stockholm!)

Sommaridyll!

Jag och min man har bestämt oss för att bo i lägenhet. När alla vänner väljer att fly från stan och bosätta sig i fina hus, så fortsätter vi bo kvar i vår fina tvårummare. Nu har beslutet att skaffa sommarstuga vuxit fram. I veckan hittade vi en underbar liten stuga, men den var tyvärr redan såld när vi ringde. Nu är jakten på den perfekta stuga på gång. Kraven är att det ska finnas el, vatten och toalett. Gärna nära havet! Hör du någon som ska sälja sin stuga, så hör av dig till mig!


Bild lånad från google.se


Vänner!

Man har fina vänner som man inte träffar så ofta. Emelie och jag läste till sjuksköterskor tillsammans. Kämpade med kandidatuppsatsen ihop och blev riktigt nära vänner. Men tiden går och man hamnar i olika stadier i livet. Man får olika jobb och barn föds. Men vänskapen, den består. Det var sex månader sedan vi träffades, men idag fick vi äntligen till en myskväll. Blev bjudna på pizza, kladdkaka och vin. Och det kändes som man träffades igår. Så härligt!

Tack för en perfekt kväll!


Bild lånad från google.se

Mensshopping!

Ja, det kallar jag min inköpslista en gång i månaden. Idag var det dax. Suget satte in och jag fick bege mig till ica med stora kreditkortet. Ostbågar och daimglass. Mums. Sen klarar man att hålla humöret uppe i ca 5 minuter utan att gnälla... mer daimglass åt tjejerna!


Sommarkatter!

De små barnen har tjatat på mamma och pappa hela våren, snälla kan vi inte får en katt? Sommarlovet tar fart och familjen åker från stan och ut till sommarstället på landet. Första dagen hittar mamma och pappa en annons om två små ljuvliga kattungar som barnen får i sommarpresent. Hela sommaren njuter barnen av sina nya vänner och missarna har det fantastiskt bra. Men snart börjar sommaren närma sig sitt slut och det är dax att åka in til stan igen. Barnen frågar var missarna Micke och Molle ska bo då? Föräldrarna svarar att de klara sig alldeles utmärkt på landet. Innan de bommar igen sommarhuset sätter de en stor skål med kattmat på trappen. För barnen och föräldrarna fortsätter vardagen i stan, men på landet pågår det något hemskt. Micke och Molle har ingenstans att ta vägen. De har ingen mat, de fryser och rovdjuren vakar över dem. Hur länge tror ni små övergivna kattungar överlever ute själva?

Ordet sommarkatt är det värsta jag vet! Hör du talas om någon som försöker göra såhär, gör allt du kan för att hjälpa en stackars katt att överleva!


Bild lånad från www.google.se


Årets första...

Det finns vissa saker som man alltid kallar för årets första, t ex jordgubbe, grillning, dopp i havet m.m. Idag var det dax för årets första nypotatis. Det är ju så gott så det finns inte ord att beskriva det med. Det riktigt "knullar" i munnen, som min kompis brukar säga.

Så dagens tips från min sida idag, koka dig några nypotatisar, ät och njut!


Lejonåterträff!

Finns det någon som inte har sett klippet på youtube om två vänner som efter många år får träffa lejonet som de tog hand om när han var liten?
De två vännerna, Anthony och John fick berättat för sig att Christian, som lejonet heter, förmodligen inte skulle känna igen dem, men när mötet uppstod var det inga tveksamheter om att Christian kom ihåg sina gamla skötare.

Ikväll, på SVT kanal 1 kl 18.15 visas historien: Lejonet Christian - känd från internet.
Detta tänker ialla fall inte jag missa!


Nya glasögon.

Varför är det alltid så svårt att välja nya glasögon? Igår var det iallafall dax för ett besök hos optikern. Ögonen hade ändrat sig en hel del på tre år så det var ju bra att jag gick dit. På Specsavers får man välja två par gla still priset av ett. Mycket bra erbjudande! Jag tänkte ett par vardagsglas och ett par moderna glas. Vi får se hur det blir när de kommer. Bilder kommer om en vecka.


Fantastisk!

Jag har sett en fantastisk film. Ingen kan göra film som Disney.
Denna nya filmen heter Starstruck.

Christoffer är en ung superkänd sångare. Jessica är en småstadstjej som inte förstår hysterin kring kändisar. På ett oväntat sätt möts deras vägar och de får en chans att lära känna varandra.

Jag satt med ett leende på läpparna hela filmen. Åh vad den var fin.

Mitt tips: Se den.


Ögonbottenfotografering.

Som diabetiker så finns det en hel del olika rurinundersökningar. Ögonbottenfotografering är en sådan. Igår kl 15.00 så var jag på ögonmottagningen. Fick två olika sorters pupillvidgande droppar i varje öga. Åh vad det svider. Efter 30 min är pupillen helt utvidgad och man ser ut som man bär svarta linser. Och man är grymt ljuskänslig. Sen får man gå in i ett mörkt rum, placera sig farmför en kamera. Sen tänder sköterskan en lampa som hon lyser in i varje öga. Och när jag håller ögat helt stilla så knäpper hon av en blixt. Efter 10 blixtar i varje öga så är man nästan blind. Sen var det bara att gå ut i det vackra vädret och kisa så att man har ögon som en mullvard. Tack och lov är det 2 år mellan varje fotografering!


Dålig film.

Tänkte varna er för en dålig film. The human centipede.
En kirurg som gillar att testa nya expriment på djur och människor, har fått för sig att han ska göra en mänsklig tusenfoting.
Hans första mål är att "sätta ihop" tre människor. Han börjar med att skära av knälederna så att de aldrig mer ska kunna resa sig. Efter det så kopplar han ihop dem, anus till mun och mun till anus. Den personen i mitten har dubbelingrepp. Sen försöker han dressera dem som en hund. Det är en sinnessjuk film. Höll på att kräkas flera gånger.
Mitt tips: Titta inte på den.


Sniglar.

När jag är ute och går så är det värsta som finns, när man måste stanna upp, för att de som går framför en går som sniglar. Idag skulle jag möta upp några kompisar och jag planerade att hinna i tid, om jag gick i lagom rask takt. När jag kommer utanför dörren så står det 5 personer och röker och flyttar sig inte en millimeter. När jag ska gå igenom en affär så står det folk och pratar, mitt i dörröppningen och de gör inte en antydning till att flytta sig. När jag går igenom affären så går det två tjejer framför mig och går såååå sakta. Jag försöker gå om, men då tar de ett steg åt sidan så jag går rakt in i den ena tjejen som morrar. Utanför affären, på andra sidan står ytterliggare 3 personer och pratar i dörröppningen! Gahhhhh! Varför kan folk inte bara flytta på sig? Ska det vara så svårt? Ska det behöva vara trefiligt? En fil för de som står still, en fil för dem som sniglar sig och en fil för dem som faktiskt vill röra sig framåt?
Kom jag i tid? Nej!


SATC 2

Förmodligen sist av alla, men nu har jag sett den, Sex and the city 2. Alla var tillbaka, mer eller mindre. Tyvärr var filmen en besvikelse. Rolig och sevärd, men jag hade förväntat mig mer. För mycket fokus på Carrie och Big, som ändå inte kom någonstans i sitt äktenskap. Stundtals ganska långtrist, men när det väl hände något så var den ju jätterolig. Tjejerna i Sex... är alltid bra, men just det där lilla extra saknades. Tyvärr!


RSS 2.0