Lyft!

Idag har jag varit på lyfttekniksutbildning. Dock så heter det inte så längre! Det heter förflyttningsteknik. Man kan inte sticka under stolen med att det är riktigt bra tips de hjälper en med! Imorgon är det dax igen. Denna förflyttning borde man får testa på närsomhelst.
Är alltför trött för att adda några youtubekilppp ikväll. Snart!
Likandant till B. Självklart sa vi samgå snart! Snart!

Ja snart är mitt standarsuttryck. Men jag menar det! Snart!

Kram på er!

16.488.

Så många steg visar min stegräknare idag. Bra jobbat Lina. Är dock sur för att cykeldoktorn behöver en hel vecka på sig för att laga en cykel. Helt sjukt. Tar ju längre tid att byta däck på en cykel än att bli frisk efter en CABG operation. Ja i många av fallen i alla fall... Trots träningsvärk efter gårdagens promenad så var det skönt med en kort promenad idag.

Idag stod det i mitt horoskop: Alla vill ha dig och ingen kan motstå dig. Låter ju underbart Har dock inte märkt av detta än idag. Någon som har glömt att höra av sig och berätta något idag? Var inte blyg iså fall. Det är ok att vilja ha mig! ;)

Eftermiddagen har tillbringats med min kompis Em och hennes ljuvliga son Adrian. Vilken fantastisk liten bebis. Kanske gillar jag honom för att han gillar mig. Barn brukar annars tro att jag är värsta monstret och skriker hysteriskt när jag närmar mig. Men inte Adrian. Han är min kompis. Tack Em för de goda muffisarna och den supergoda salladen. Kul att träffas. Det var ju ett tag sedan.

Imorgon är det ett år sedan min fina mormor dog. Jag kommer att vara ledsen hela dagen. Ledsen för att jag saknar henne så mycket.

Puss och kram på er.


The Reader.

För ett par dagar sedan lästa jag på Catrins blogg om en film som hon tyckte var bra. The Reader. Catrin och jag brukar ha ganska lika smak på filmer så jag passade på att titta på filmen. Jag kan inte annat än att hålla med henne om att det var en fantastisk film.
Jag lånar Catrins recension från hennes blogg: www.catriin.blogg.se

En dag insjuknar den 15 åriga Michael Berg på vägen till skolan och räddas av 30 åriga Hanna. De förälskar sig oväntat och inleder en passionerad affär fram till den dagen då Hanna plötsligt försvinner.
Åtta år sednare är Michael en ung juridikstuderande som iakttar de pågående krigsförbrytarrättegångarna mot nazisterna. Han träffar sin forna älskarinna igen, under väldigt annorlunda omständigheter. Hanna står anklagad för ett fruktansvärt brott och vägrar rätten till försvar.
Michael inser gradvis att hans ungdomskärlek döljer en hemlighet som hon anser vara mer skamlig än mord. Hon kan varken läsa eller skriva.

En film som man måste se.

Eftermiddagen idag har jag tillbringat utomhus. Ja det är faktiskt sant. Jag tog min vän, Mp3 spelaren och tog en härlig promenad på en timme. Det var riktigt skönt.

Imorgon ska min cykel till doktorn. Någon har haft riktigt roligt och fördrivit sin tid med att välta alla cyklar på hela gatan. Resultatet blev ett hjul som nu inte längre ser ut som ett hjul. Imorgon får Dr Cykelmästare reparera och laga. Snart ska jag cykla till jobbet igen. Lovar. Inte er, men mig själv. :)

Kram och godnatt.


Vackert mörker!

Jag hoppas ni alla hade en fin och mysig timme i mörker igår kväll. Denna mörka timmen var den timmen då jag skulle ta mig till jobbet och jag måste säga att jag blev imponerad av alla som faktiskt tagit tillfället i akt och visa att det är dax att göra något för miljön. Fler Earth Hours, tack!


Oplanerat jobb.

Alla helger kan ju inte vara lika bra som förra helgen. Fast det är så man alltid vill ha det. Att livet ska vara en fest.
Fredagskvälllen tillbringades med Johanna och en trevlig kompis till henne. Det var finalen på Lets dance. Ingen av oss hade föjt det under säsongen, men det är alltid skoj att titta på finalen. Jag är mycket nöjd över segerparet. De var grymma.

Efter detta blev det en snabbvisit på Nivå innan en snabbvisit på Olearys. Vissa kvällar ska man helt enkelt inte gå ut och denna kvällen var en sådan kväll. Då är det underbart att man har valet att kunna gå hem och lägga sig. Men det var mysigt att umgås med Johanna iallafall.

Idag blev jag väckt av telefonsignalen. Jag hatar att bli det. När man ser att det är anonymt nummer kl 9 en lördagsmorgon så vet man vad de vill. Jobbdax. Inatt blir det jobb för min del. Kanske lika bra det. Inte för att jag vill, men för att jag behöver jobba av min timbank. Och för att det kan vara bra med en paus från utelivet.

Glöm inte släcka lamporna ikväll.

Kram


Jävla nöt.

Ja det kan man kalla henne på Thairesturangen. Jag har hela veckan längtat efter att få frossa i thaimat denna fredag. Får jag vad jag beställde? Nej! Vem vill käka friterade bläckfiskringar med jordnötssås? Inte jag i alla fall. Om jordnötssåsen i alla fall smakat jordnöt så kanske det varit ok men nu smakade den en blandning av en miljon kryddor med några jordnötsbitar i. Inte ens bläckfisken var god. Nu är jag sur. Och fortfarande hungrig.

Imorse kom jag ialla fall upp 10 minuter efter bestämd tid. Men jag var klar när min chaufför var utanför. Det var ösregn dagen till ära. Och min jacka var kvarglömd på jobbet.

Kvällen är fortfarande en olöst gåta men jag har några alternativ som jag väljer mellan. Men först blir det en timme på soffan.

Hoppas ni alla har en härlig fredag.

Puss puss


Girlsnight.

Idag fick cyklen stå. När jag vaknade idag så var det snöstorm. Fan med. När jag äntligen var igång. Skulle nog cyklat trots snön om inte min snälla mamma ringt och sa att hon körde mig. Mamma stod snällt utanför med bilen uppvärmd kl 06.30. Tack snälla mamma för detta.
När jag väl slutat för dagen så var det värsta vårvädret. Vackert solsken och fågelkvitter. Jag tog mig hem med bil trots det.

Försökte hålla mig vaken tills halv fem då det var fikadax. Långfika blev det mellan 16.30- 20.00. Det visade sig vara "Girlsnigt" i gallerian och det var mysigt att sitta och bara titta på folk och skvallra med Johanna och Terese. Konstigt vad man alltid hittar roliga saker att prata om. Alltid lika lärorikt att träffa dessa tjejer. Det var en riktigt härlig " Girlsnight".

Fick ingen semester beviljad imorgon. Trodde jag skulle börja gråta vid beskedet. Förstår inte hur jag ska orka stiga upp en morgon till. Det är över mitt förstånd.

Puss och kram på er alla.


Iskallt.

Imorse var det isigt och kallt ute. Närmare 7 minusgrader. Och jag bestämmer mig för att cykla till jobbet. Duktiga Lina. Men fy så kallt det var. Jag har frysit hela dagen. Blev inte varm förrän jag trampat mig hem igen. Det borde vara förbjudet att bo i en kuststad med cykelbanor vid havet. Även om jag känner mig duktig som cyklat så känner jag mig trött i kroppen. Jag har ont i en arm och trött i benen. Kanske kallas träningsvärk? Jag kanske behöver paus från cyklingen en månad för att återfå min normala motionsrytm igen?

Ialla fall så på vägen hem så stannade jag på  Lok&Motion och avslutade mitt medlemsskap. Ingen mening att betala för varje månad när jag ändå inte är där. Har inte varit där på ett helt år. Illa Lina. Blir nog ingen Beach 2009 för min del. Får se om jag deltar i bikinitävlingen, Miss wet T-Shirt istället. Känns ju dumt att kasta bort chansen när man blir sponsrad och får anmälningsavgiften betald.

Idag vid fikat ( våfflor med grädda och sylt) så försökte jag få en av klinikens läkare att utföra en bröstförminskning på mig. Nej, ingen operation vid fikabordet utan jag försökte få denna läkare att bestämma en dag då vi kunde utföra en bröstförminskningsoperation på mig, sådär lite snabbt efter stängning, på kvällen. Tyvärr verkade det inte gå så bra som jag planerat med denna plan. Operation övertalning fortsätter.

Kvällen har tillbringats med min kompis Kicki och hennes lille son Vile. Han gillar nog inte mig så mycket för han skrek mest. Finns inget som gör mig så nervös som barnskrik. Kul att träffa dem i alla fall.

Hoppas ni alla har en bra kväll.

Dagens bild: Världens sötaste Tvättbjörn Molly. Tänk att gå med en sådan liten pälsboll kopplad i ett rött koppel på stan. Så attans söt.

Kram kram


Duggregn innan uppehåll.

Ja det är ganska härligt väder när det småregnar efter ett ösregn. Och man bara väntar på att solen ska titta fram. Härligt. Dock så var det halt och snöigt idag när jag skulle ta mig till jobbet. Åkte med en jobbarkompis som påvägen till jobbet skulle lämna barn på dagis. Medan jag väntar i bilen så ser jag något brunt som surrar omkring på marken. Ett brunt löv var min första tanke. Men lövet hade både ben och nos. En söt liten näbbmus kutade omkring och frös i snön. Tillslut så hittar den lilla näbbisen ett hål att hoppa ner i, men sekunden efter så hoppar han jättehögt och springer bort från gropen. Då kommer det en mus till. Rena musinvasionen. Men söta var de. Hoppas de inte frusit ihjäl idag.

Dagen på jobbet var speciell. Jag och en annan tjej var "patientfria" och jobbade med planering av bland annat sommarfesten. Eftermiddagen avslutades med studiebesök för några studenter som var intresserade av thorax. Extra kul när studenter är nyfikna och vill veta en massa.

Tog en härlig och blåsig cykeltur hem. Bra att rena tankarna med hjälp av havsbris. Idag känns det tack o lov bättre än igår och min personliga kris var nog bara en dålig dag. Skönt det.

Har fikat med två kompisar ikväll och nu är jag så trött att jag snart somnar.Fattar inte hur jag ska orka stiga upp tidigt 3 dagar till. Hoppas på att min önskan om semester beviljas på fredag.

Nu ska jag höja musiken till högsta volym och njuta av Winnerbäck.

Kram kram


Efter sol kommer ett riktigt jävla ösregn.

Ja vad kunde man vänta sig. Rent naturmässigt så regnade det ordentligt igår kväll. Och jag har ju en viss förmåga att tro på ödet. Om man har en riktigt bra helg så måste man vänta sig en riktigt hemsk måndag. Och ja så blev det. Jag har en stark tendens till att analysera mig själv i molekyler. Så även idag. Minsta lilla blick, minsta lilla sms, minska lilla motgång får mig att brista ut i gråt. Och jag blir så jäkla arg på mig själv för detta. Min personliga analymaskin jobbar hysteriskt och jag kämpar på högvarv för att hålla mig där jag ska vara. Vanliga trevliga söta och glada Lina. Ibland går det bara inte. Även jag som alltid ska vara den pigga och glada måste ibland får vara den ledsna men vilken motgång känns det inte som? Vad kallas detta? Vårdepression? Personlig motgång? Personlig kris? Bara en dålig dag?

Idag blev jag djup men ibland så måste även jag får bli det!

Kram och godnatt

Svart överallt.

Så var all färgning klar. Så även ett försök till håret. Jag har alltid färgat håret själv, men det var innan det var så långt som det är nu. Ikväll slutade det med att jag färgat både mig, mina katter, hallgolvet och två dörrar. Golvet är fixat med aceton och svinto, men dörrarna är fortfarande prickiga som en dalmatinerhund. Mina naglar ser ut som jag planterat pelagonier i en lerig rabatt i en hel vecka. Och min panna ser ut som om jag grillat med kol. Ja nu blir det svinto på mig med!

Godnatt på er.

Så jävla korkad.

Ja ibland så är man inte smart. Jag brukar alltid vara det men när det kommer till skönhet så är jag en riktig miss. Man har sina ideer och man ska eftersträva att vara så snygg som möjligt. Lycka till tänker ni säkert nu. Och jag med. Har påbörjat planeringen till hårfägningen men fastnade på ögonbrynen. Ja, alla vet ju hur riktigt jävla ont det gör att plocka de små sköra håren precis över ögonen. Jag genomled denna stund med rinnande tårar. Sen skulle jag överträffa mig själv och testa på att fäga de små håren som var kvar. Ja det blev ju fint. Inte alls. Allt färgades förutom ögonbrynen. Precis svart i huden.Frisörtips nr 1. Gnugga med tvål. Aj. Inget resultat. Frisörtips nr 2. Gnugga med lotion. Inte lika smärtsamt men fortfarande utan resultat. Frisörtips nr 3. Gnugga med tandkräm. Ajajaj! Och då menar jag aj. Lite lite resultat men jag ser ju fortfarande hemsk ut. Imorgon får jag stanna hemma från jobbet om det inte har skett några mirakel. Varför kan man bara inte acceptera hur man ser ut av naturen? Alla människor har ögonbryn. Varför kan jag bara inte låta mina vara ifred? Är det för att man tror att man ska bli finare? Tror inte någon ser någon skillnad om man inte ser ut som jag gör just nu. Som ett monster.


Vilken helg det blev!

Nu är det bara ett par timmar kvar på helgen och det är dax att komma tillbaka till verkligen. Fredagen har jag redan skrivit om. Lördagen fortsatte på samma sätt. Träffade kompisar på Olearys redan kl 19 för att äta. Vid 21.30 tröttnade vi på att sitta där och gick hem till mig för en match i Singstar. Det va jämt, riktigt jämt. Vågar inte svara på vem sim vann flest låtar, men jag hoppas det var jag. Jag och min vackra sångröst.
Vid ett tiden träffade jag lillebror och hans flickvän. Tina som hon heter är världens sötaste och mysigaste tjej. Ska bli så kul att umgås med henne en vecka på Cypern snart.
Vi hade sällskap en bit på vägen, de skulle till ett annat ställe än jag. Jag hade en date planerad med min kompis Kicki. Men hittar jag henne? Nej. Hittar jag någon av dem som jag skulle träffa? Nej. Stackars lilla Lina, ensamast i världen. Men jag var inte så ledsen över det. Man hittar alltid någon att prata med. Och det var mycket trevligt.
Väl hemma vid 03.30 så skulle jag titta på mitt inspelade Robinson. Kan bli en spännande säsong. Vilket fruktansvärt äckligt tillhåll de har placerat de där deltagarna. Jag skulle lämna programmet efter en timme. Bara vetskapen om alla ormar som lurar i träden och bakom varje liten sten. Fy så fruktansvärt. Nej ska jag vara med i något program så får det bli Baren eller Big Brother. Det vore häftigt.

Nu ska jag färga håret. Funderar på någon annan färg än svart denna gången. Kanske någon snygg blond färg? Eller rött? Nej det får bli svart.

Hoppas ni alla har en härlig söndag.

Kram kram kram


Underbara fredag!

Igår hann det inte bli någon uppdatering här i bloggen. Precis som planerat så var det en fullbokad dag och den blev bättre än jag hade väntat mig.
Ja, jag överlevde jobbet, fast det var knappt. Men mina patienter verkade nöjda så jag får vara glad över det. Lyckades smita hem lite tidigare för att hinna hoppa in i duschen innan after work på Olearys. Kl 16 var det dax för mitt första glas vin. Trevligt sällskap, god mat och lite mer vin.
Kl 17.30 ringde Linda. Ja hon kom faktiskt och det är jag riktigt glad över. Vi började kvällen med ett besök hos min mamma och pappa. Sen fortsatte vi hemma hos mig. Jag Linda och en Bag in box med Maurovin. Minnen minnen minnen. Jag har inte skrattat så mycket på flera år. Det var underbart roligt. Tack Linda.
Efter vi tömt boxen så gick vi till Nivå. Där var ganska folktomt och jag hade hört att det skulle vara trevliga människor på Olearys så vi gick dit, vilket var ett bra val. Där var det mys, dans och lite mer vin.
Som ni säkert förstår så fick jag snart inte ner så mycket mer vin utan jag fick snällt gå hem innan jag skulle somna ståendes på dansgolvet. Linda fick komma när hon dansat klart, vilket var lite senare än jag.
Men hon låg i alla fall på madrassen när jag kom upp idag. Det blev slapp på soffan med dunkande huvudvärk. Sådana här solskensdagar borde man har mörkläggande gardiner i hela lägenheten.
Linda åkte kl 11 och jag kände att jag var tvungen att sova mer. Nu känner jag mig utvilad och redo för kvällen. Ska äta middag på Olearys med kompisar. Olearys känns som mitt andra hem just nu. Men vad gör det så länge man har trevligt?

Tack alla som gjort min fredag till en underbar dag!

Puss Puss Puss


Snart fredag!

Veckans skönaste dag närmar sig med stora kliv. Det ska bli riktigt skoj för hela dagen är fullbokad.
07.00-15.30 Jobb.
16.00- 17.55 Om jag överlever lever jobbet, After Work.
18.00-23.00 Träffa Linda.
23.00- Nivå.

I morse vaknade jag som en isbit. Huu vad det var kallt. Jag brukar ju gilla att det är kyligt och kallt men detta var inte behagligt. Skuttar upp och hoppar in i duschen för lite värme. Och sedan dess så är alla grannar döva och i chock. Och mitt så annars lockliga hår har inte ens en liten tendens till en liten lock. När jag skakat av mig islagret och lyckades krypa in i handduken och började få blodcirkulation så kom jag på att det var denna morgonen som det inte var varken värme i vatten eller lägenhet. Nu kan jag inte stämma Affärsverken, vilket jag annars funderade på strax efter upptäckten. Nu vet jag varför patienter ibland behöver läggas på "IS" och kylas ner. Man dödar ju kroppen en kort tid. Känns det som i alla fall.

Nu ska jag börja förbereda för morgondagen!

Natti natt


Ingen lyxig onsdag!

Om både måndag och tisdag varit lyxiga så var onsdagen det inte. Idag har det varit en vanlig onsdag.
Passen hämtades på polisstationen. Trots att jag påpekade för den där tjejen i receptionen att det inte var jag på bilden så envisades hon med att det var det visst. Hon måste vara blind. Hur kan man som polis lägga på 2 kg kajalpenna och 4 kg ögonskugga på ett passfoto? Ni ska vara väldigt glada att min kamera fungerar så jag kan lägga ut denna bild!

Imorgon kommer inte varmvattnet att fundera i min lägenhet. Få passa på att duscha ikväll. Kan lätt bli en förkylning om man tvingas ducha i vatten som har en temperatur på minus.

Imorgon ska jag utmana polisen och cykla hem. Jag har fått fina cykellysen av min mamma som blinkar hysteriskt. Blir väl stannad för att störa mina medtrafikanter.

Har fått en underbar nominering på Catrins blogg idag! Ska försöka få upp detta på min egen blogg- När jag har tid. Men tack snälla söta Catrin. Det värmer som bomull runt hjärtat.

Nu ska jag hoppa ner i min sköna säng.

Puss på er alla.


Lyxiga tisdag.

Jag fortsätter på den lyxiga veckan. Det var till och med lyxigt på jobbet idag. Även om man har mycket att göra så är det vardags lyx att ta fram en stol och bara få sitta och prata med patienter. Det är en underbar känsla när man känner att patienter uppskattar ens närvaro. Då har man gjort rätt prioriteringar den dagen.

Lyxen fortsatte med sällskap av Helena. Vi avnjöt en underbar middag på Olearys. Inte alls vad jag har råd med. Om jag hade 45 kr kvar innan och hela kalaset ute kostade 260 kr. Vad blir det i balansen? Men det var det värt. Trevligt sällskap överväger pengar!

Resten av kvällen har varit lugn. Suttit vid datorn och svarat på roliga mail. Och svarat på roliga sms. Sms man inte alls har väntat sig men som man uppskattar.

Puss Puss på er alla.


Lyxiga måndag.

Idag blev jag väckt av min chef som ringde kl 09. Jag var totalt väck och frågade varför hon var inne och jobbade en söndag. Snacka om att inte ha koll på dagarna. Men är man ledig en måndag så kan man lätt tro att det är söndag. Jag somnade om och hade en skön sovmorgon.
Frukost kl 15.00.
Lyxigast med denna dagen var att få bli bjuden på middag. Så gott. Det serverades fisk, sallad, ris och sås. Efterrätten bestod av hemmagjord ingefärsglass. Det va mycket trevligt sällskap, 2 söta killar. Och min man var på jobbet och kunde oturligt nog inte vara med. Men det var trevligt ändå. Det är underbart med trevliga killkompisar. Ena killen har jag inte träffat på över ett år så det var extra roligt.

Dagens överraskning var att en kompis från Irland ringde och talade om att hon skulle komma hem och hälsa på. Till saken hör den att hon var hemma för ett tag sedan men hörde då inte av sig till mig vilket resulterade i att jag var besviken. Det har gått 5 år sedan vi sågs. Nu idag så hörde jag i alla fall av henne och det var trevligt. Återstå att se om hon hör av sig i veckan. man vågar inte hoppas för mycket. Men det vore roligt att träffa henne.

Idag har jag känt mig riktigt glad. Det är härligt att göra det utan någon speciell anledning.

Imorgon ska jag träffa min Helena. Hoppas på att få känna några små bebissparkar.

Hittade en bild från någon konstutställning på Aftonbladets hemsida idag. Tycker att bilden är vacker. Kanske för att man vet att det är ett hjärta den håller i handen. För mig betyder bilden kärlek. Vad betyder den för dig?

Hoppas ni alla har en bra dag!

Puss och kram


Måndag mitt i natten

Ja för alla andra är det säkert snart en härlig morgon, men för mig är det söndag/ måndag mitt i natten. Eftersom jag hade en välbehövlig sovmorgon så blev det ju ganska många timmar i bädden vilket resulterar i en ganska så vaken natt. Klockan är nu halv 4 och jag har precis börjat fundera på om det inte är dax att krypa ner i bädden.
Men innan jag gör det så tänkte jag utvärdera några filmer.
Filmen som jag trodde skulle var skräck visade sig inte alls vara det. Filmen -- Eden Lake, var bra men upplevdes inte som skräck. Dock helt klart seärd.

Efter detta så laddade jag för årets film. Australia. Man ska aldrig ha höga förväntningar på en film för man blir bara besviken. Så även i detta fallet. Ok jag fällde en och annan tår, det var inte det. Filmen hade en fin historia. Men den var allför seg för att orka tittas på. Tyvärr är det ingen film att rekommendera. Eller jo, man kan titta på den om man inte har något annat att göra. Men planera ingen filmkväll med bästisen och massor av godis och förvänta er the time of your life.

Nu ska jag göra ett tappert försök att sova.

Puss på er alla.




Härliga söndag

Idag är det söndag och jag gör absolut ingenting. Ibland är det så skönt att ha en blank dag i kalendern.
Blev väckt av telefonen idag, med en förfrågan om jag ville jobba extra inatt. Efter lite fundering så blev svaret nej. Jag behöver en ledig dag.

Lördagskvällen var mycket trevlig. Melodifestivalen var bra och Petra Mede gjorde riktigt bra ifrån sig. Så gjorde ävens kvällens artister och det var för en gång skull en av de bästa låtarna som vann. Det var ett grymt framträdande och låten är riktigt häftig. Min rankning var inte helt ute i periferin utan jag hade Rankningsmässigt 2 av 3 rätt. Tyckte dock inte att EMD var värda en tredjeplats. Tur att Danny är söt i alla fall så det var något bra med deras nummer.

Efter detta så kom det en samling glada brudar hit. Kvällen fortsatte med Singstar, Svenska shlagerhits. Vi hade riktigt trevligt. Tur att man har snälla grannar som inte klagar.

KL 01 var det dax att gå ut i regnet för att traska till Nivå. De andra tjejerna traskade snart iväg till Schlagerbaren, medan jag valde att vara kvar på Nivå och vara social. Det är alltid roligt att vara där, för det finns alltid en massa människor som man känner. Hade jag inte jobbat på förmiddagen så hade jag nog klarat av några timmars dans men det blev  hemgång, en stund på soffan och sedan snarkning i sängen. En helt perfekt lördag.

Denna söndagkväll ska fördrivas med skräckfilm bakom en kudde.

Hoppas ni alla är nöjda med helgen och njuter av er söndag.

Puss


Grattis!

Grattis till operatjejen! Snyggt jobbat! Nu blir det dans hela natten lång!

Dansiga kramar


Inställd festival

Tyvärr är melodifestivalen inställd ikväll. Jag har fått en finne på läppen och kan inte representera mitt bidrag som planerad, så vi tar finalen nästa helg. Vad man ska tro så gör det inte så mycket för alla andra finalister verkar ju vara sjuka. Förkylda, röstlösa och magsjuka. EMD har nog " fulaste kläderna" sjukan.
Precis som tidningarna skriver så är det ingen solklar vinnare i dagens startfält. Om jag själv skulle kora vinnaren så skulle det bli Sarah Down Finer... Tror dock att segern kan tillfalla operabruden. Måns kan nog komma trea. Och Ugglan slutar som tvåa.
Sist kommer Emilia. Konstigt vore det annars.
Iallafall så planeras det utgång till Schlagerbaren efter att vinnaren korats. Man kanske kan få sjunga vinnarbidraget, ståendes på bardisken?

Hoppas ni alla få en bra melodikväll.

Lyslös

Jag är upprörd. Ja så enkelt är det. Redan på mitt arbetspass början så började min jobbarkompis Lisa förbereda mig på att det skulle bli cykling hem. Jag tyckte att min cykel som förvarats i garaget på jobbet hela vintern kunde stå kvar ett tag till men Lisa gav sig inte. Det var bara att ge efter. Väl ute i garaget så ser jag att min lyse har blivit stulet. Jag försöker åter igen att backa och säga att det är olagligt att cykla utan lyse men Lisa som står redo, med lyse och hjälm tycker att det är dax att cykla så jag har inget annat val än att hoppa upp och trampa.
Lite mer än halvvägs hem så händer det som inte får hända. Jag blir stoppad av polisen. Och världens suraste och bråkigaste polisgubbe någonsin börjar attackera. - Det här kan jag inte acceptera, säger han. Jag förklarar snällt att mitt lyse är stulet och att jag bara skulle cykla hem cyklen och inte använda den utan lyse mer, men han kunde inte acceptera det. Den kvinnliga polisen som körde var lite mer ödmjuk. Hon försökte nog lugna ner sin kollega som letade efter sitt bötesblock för att ge mig en bot på 1500 kr. Jag trodde jag skulle börja gråta. Som en räddande ängel så kommer det en bil bakom polisbilen så de måste köra vidare. Snällpolisen önskade mig lycka till, medan dumpolisen grymtade något ohörbart. Lisa och jag stod och bara tittade på varandra. En fredagskväll och poliserna har inga andra bovar att jaga än stackars mig som råkade vara lyseslös. Nej mitt förtroende till polisen har inte stigit i graden ikväll. Tack Lisa för att du gick med mig hem. För vem vågar cykla igen efter denna händelse? Inte jag!!

Kram och godnatt.


Vill ha naglar!

Idag har jag haft en längtan efter långa naglar. Så fin jag kände mig på nyårsafton, med mina fina långa naglar. Funderar på att unna mig en nagelterapi inför resan till Cypern. Inte för att det är gratis men för att känslan av att känna sig fin är värd de pengarna.

Idag har det inte hänt så mycket. Biljetterna till resan har kommit. Nu kan inget hinda mig från att resa. Semester från allt. Precis vad jag behöver. Synd bara att missarna inte kan förlja med!
Även mina solglasögon har kommit. Jag har försökt laga kameran för att få ut ett kort, men utan resultat. Men de känns ganska häftiga.

Dagens katastrof är att bilen behövde lagas. Helt plötsligt så gick det inte att låsa bilen. Finns det något mer irriterrande än bilproblem?? Svar Nej!

Imorgon är det fredag och snart är det lördag och melodifestival. Finalen. Känns som det är en blandad kompott i startfältet. Just nu så hejar jag på Sarah Down Finer.

Puss på er alla.


Diabetes mellitus

Diabetes mellitus. Ganska tråkigt namn på en sjukdom. Idag har jag haft både hyper och hypoglykemi. Allt mellan 24 och 2. Visst är det en härlig berg och dalbana. Det är inte så att det är lika skoj att uppleva denna upp och ned gång som det är att åka karusell på Liseberg. Snarare tvärtom. Hittade en blogg där killen Eric skrev om hur det är att leva med diabetes. Han skrev så bra att jag önskar jag kunde skriva lika detaljerat, men det kan jag inte. Jag försöker se mig själv som en frisk person, bara man sköter sitt insulin och sina matintag. Visst får man räkna med en och annan motgång, men att leva med diabetes är inte som att läsa en skolbok och tro att bara för att man tar sitt insulin på rätt tider och äter på exakta tider så mår kroppen som en prinsessa. Nej då enkelt är det inte. Men man kan kämpa på och eftersträva att bli den perfekta diabetikern. Lycka till säger jag bara!

Idag har det varit den perfekta lediga dagen! Man kan inte annat än att uppskatta treskiftsarbete när man får en ledig dag mitt i veckan. Sovmorgon är det absolut bästa som finns. Efter detta så har jag busat och myst med mina små katter. Och efter detta så blev det en spontanfika med Linnea. Supermys. Efter en stund kom Johanna och vi fortsatte fika. Sen gick vi hem till mig och tittade på film och bara var... Ibland är det underbart att bara umgås! Ikväll var en sådan kväll. Tjejsnack, film och mys. I love it!

Nu är kl över 24 och Kronprinsessan Viktoria har namnsdag. Grattis till henne. Och grattis till alla andra som har något att fira idag. 

Puss på er alla.


Pass!

Efter en god dags sömn så blev det äntligen ett besök hos polisen för anskaffning av pass. Vilken marknad för pass. Det bara strömmade in personer för att få pass. Ialla fall så gjorde jag ju inte saken bättre för att underlätta kösystemet! När nr 36 ropades upp så var jag snabbt på plats i fotobåset. Först två kort. Nej de var inte godkända av polisen. Två kort till, nej fortfarande inte godkända. Två kort till. Godkända av polisen, men verkligen inte av mig. Jag fick inte ha glasögon på mig och såg inte klok ut. Två kort till och jag kunde inte annat än att skratta. Nej nej nej! Fick sätta upp håret. Två kort till. Nej håret var inte tilltäckligt högt. Två fotografier till! Hmmm ok. Men inte mer. Men efter alla muttlande människor utaför så vågade jag inte dra ut på det mer. Det fick bli som det blev. Inte snygg alls. Men jag! Mer kan man inte vänta sig.

Pass och Puss


Godmorgon.

Vad jag har sovit gott. Brummande lastbilar och solsken utanför det öppna fönstret är som ljuv vaggmusik. Jag har sovit mina behövliga åtta timmar och känner mig nu piggare än på länge. Om tre timmar börjar jag jobba ytterliggare en natt.

Dagens fundering. Hur farligt är det med paracetamol egentligen? Hur mycket Alvedon och Panodil kan man trycka i sig utan att det blir skadligt för den stackars levern? Vad händer om man tar 4 tabletter än den rekommenderade maxdosen på 2 tabletter? Tar levern upp mer än 1 gram paracetamol? Finns det någon duktig människa som kan tala om det här för mig?

Nu ska det fixas frukost.

Puss på er.


Åter på natten.

Nu är min sex veckorsperiod av nattfritt på jobbet slut. Och jag säger bara, äntligen. Kan äntligen få vara vaken på nätterna och sova på dagarna utan att någon tjatar på mig hela tiden att jag måste vända på dygnet. Nu har jag lärt mig att jag trivs med nattjobb och inget ska få mig till att sluta med det.

Igår natt var det besök på Nivå och Olearys. Trevligt. Mycket folk ute, men knappt några man kände. Undrar om det är för att man börjar bli gammal? Man ska inte vara ute om helgerna utan sitta hemma med maken och vara en duktig hemmafru? Nej ut med er och njut av utelivet. Det är riktigt roligt. Om man inte vill dansa så går det bra att bara sitta och titta på människor. Man kan få se mer än vad man tror. Och få många goda skratt för det man ser.

Hoppas ni alla har en härlig måndag. Själv kommer jag att sova hela dagen.

Kram


Oj!

Här händer det saker snabbt! Min fina kompis Johanna är nu singel! Nu ska vi minsnn leva livet! Gud vad skoj vi ska ha.

Ikväll var det andra chansen. Mina favoriter åkte ut redan innan hela programmet börjat. Men maten var så underbar. Helena kryddade med fransk senap som fick grytan till magiska höjder av smakupplevelser. Det var så gott. Och inte nog med det så är hon vackrast i världen! Hon har vunnit tävlingen med världens vackraste bebismage!

Idag har jag även fått mitt andra frieri i livet. Om 5 år är det dax för mitt andra giftemål! Då ska jag gifta mig med Dennis! Detta är väl informerat till Níklas som tycker att detta är helt ok! Ja han är skum, men säger han ok så kan jag ju inte tacka nej att gifta mig med en så vacker pojke som Dennis! Ny klänning planerat att köpas!

Hopas ni alla har en härlig lördag!!

Puss



Mogwai.

Jag har alltid trott att Mogwai var ett häftigt pojknamn men inte det. Mogwai är den söta lilla husdjursliknande björnen som inte tål vatten. Får han vatten på sig så får lilla Mogwaien, som i filmen, Gremlins, kallas Gizmo, panik och sprutar ut hårbollar som förvandlas till hemska monster. En 80-tals skräck. Leter med ljus och lykta efter denna filmen. Har du den och vill sälja den så hör gärna av dig.

För övrigt så har jag en film till salu. Jag glömde avbeställa månadens DVD och nu har jag två upplagor av: - Patrik 1,5. Onödigt. Vill du köpa den så har jag ett nytt exemplar till salu. Hör gärna av dig i så fall.

Puss på dig.


Mitt i mailen!

När jag ska kolla mina mail idag så hade jag 147 olästa mail i min inkorg. Bara att börja kolla igenom. Mitt i raden var det ett mail från Kerstin från BLT som undrar om jag kan tänka mig att vara med i ett tidningsreportage angående mitt efternamn. Snacka om att bli nervös. Jag vågade inte säga ja med en gång utan mailade artigt tillbaka och frågade vad de hade tänkt sig. Jag ställer ju inte upp på mindre än en egen bilaga. Haha. Helst skulle jag vilja ha med min lillebror i reportaget eftersom han också har bytt efternamn, men han var inte intresserad av det. Dumma Carl.
Vi får se vad det blir av det. Operation övertalning av Carl Frostängel har börjat.

Idag skulle jag fika med Tina men den stackarn fick en akuttid till tanddoktorn för att dra ut en visdomstand. Stackars Tina. Krya på dig nu så tar vi fikan en annan gång. Snart.

Har beställt mina solglasögon idag. Hoppas de blir lika snygga som jag tänkt mig.

Nu ska jag äta frukost.

Kram


Komplimang!

Idag har jag fått en underbar komplimang,  - Du är som Dracula utan vassa hörntänder söta lilla du! Visst är det gulligt. Efter alla tankar kring boken och filmen : - Låt den rätta komma in så tycker jag minsann att vamyper verkar vara söta små varelser så jag tackar för min komplimang.

Shoppingen fortsatte idag. Efter jobbet tog jag en fika med Linda. Vi var så trötta efter jobbet att vi mest satt och pillade i maten, men det var väldigt gott. Sen fick jag syn på en snygg väska som jag inte kunde låta bli. 300 kr för en väska. Har aldrig köpt något så dyrt att förvara en plånbok i innan.

Imorgon har jag fått timbank igen. Ska se om jag tar mig ner till polisen för att skaffa pass.

Innan sängdax blir det nog High School musical 3, igen.

Puss på er alla.

HSM 3

High school musical 3. Nu är den slut. Och det behövdes minsann inget sminkborttagningsmedel till den vattanfasta mascaran ikväll. We are all in this together. Åhh vad filmer kan få en på härligt humör. Jag önskar jag vore huvudrolls- Gabriella på riktigt. Och Troy. Vilken kille. I och för sig så är Troys pappa inte tråkig att titta på heller. Undrar om det är jag som börjar bli gammal? Eller om Troy har en ung pappa? Skit samma, båda är vackra att titta på. Och High school musical filmerna är underbara!

När jag öppnade garderoben ikväll så ramlade min brudklänning ut. Var tvungen att plocka upp denna vita vackra ihopknycklade boll och beskåda hur fin den är! När jag står där med klänningen framför mig så frågar min kära make mig vad jag ska göra med den. Sen kommer han med det fina förslaget att jag ska sälja den på blocket. Jag säger nej nej nej det vill jag inte. Den är för vacker för det. Och vad säger han då? : - Men vad ska du ha den till? Ska du ha den på dig när du går och fikar? Nej tack. Det blir ingen fikadräkt av min klänning. Och ingen försäljning på blocket. Min vackra klänning får efter kemtvätt stanna i garderoben. Men det är otroligt dumt att en brudklänning bara ska användas en gång. Om man gifter om sig, kan man använda samma klänning då??

Puss på er!


Samlag i stan!

Ja när jag inte kunde sova igår kväll, precis som vanligt, så satte jag på min favorit DVD serie. Sex and the city. Tycker att Samlag i stan är ett utmärkt samlingsnamn för denna serier. Och alla tjejer i åldern 15- 30 borde titta och lära. Det är en riktigt bra serie i alla kategorier. Samtidigt som man följer denna serien så borde man titta på Beverly Hills och Melrose Plece. Sen är man klar för verkligheten. Jag är grymt nöjd att jag är uppvuxen men parabol och dokusåpor från USA. Redan i ett tidigt stadie så kunde man allt om sex, samlevnad och äktenskap. Att man blivit konfirmerad är en guds gåva. Och lika så ett äktenslap. Dessa serier är mycket bra att kolla på i samband med kunskap om lagar och paragrafer. Man vet exakt sina rättigheter.... Och mannens skyldigheter.

Idag kom en film jag har längtat efter att få se. High school musical 3. Skit samma om jag är trött imorgon för denna filmen måste jag se innan jag går och lägger mig. Kan inte vänta på att veta hur det ska gå för Troy och Gabriella. Har ni inte sett dessa filmer än så är det hög tid. Man blir så glad av dem.

Hoppas ni alla haft en bra dag.

Vink vink


Tokshopping!

Ja i alla fall för min ekonomi så blev det tokshopping. Kände att det var det enda rätta idag. Efter jobbet så tog jag mig en behövlig avslappnande runda på stan i min ensamhet. Det var så skönt. Det enda jag egentligen planerat att handla var hårspray men det slutade inte där. Jag började med hårfärg, hårgele, lotion och duschcream. Fortsatte till skoaffären med två par skor. Vidare till bikiniaffären. En snygg svart bikini för ynka 650 kr. Som hittat. Shit alltså. Det krävs sina meter tyg för att täcke en val. Och speglarna i provhytterna?? Det kan ju inte vara mänskligt att en spegel lägger på ca 35 kg på en människokropp. Jaja, man kan ju alltid skugga någon på semestern.
Väl hemma så kändes det genast lite bättre. Men kände att shoppingbehovet satt kvar i kroppen. Det blev en provbeställning av 4 par nya glasögon som jag ska kunna använda som solglasögon. 2 par kan man ju kosta på sig så här till sommaren.
Kvällen har tillbringats vid datorn och telefonen. Pratat med Karin som kommit hem från Norge. Beställt personbevis och EU medlemskapsbevis för sjukvård och annat krafs. Det är minsann inte bara att sätta sig på planet och njuta av ledigheten. Det krävs sin planering. Men det blir det värt när jag väl är där!

Puss och godnatt!

Grillad kyckling!

Åhh vad det är gott att äta när klockan är över 22.00! Tänk om man fick spara all mat under hela dagen och äta allt efter 22.00? Vilken diet förespråkar detta??
Nu efter jobbet så passade jag på att smita in på ICA och handla mat till morgondagens lunch! Oturligt nog så fanns det ingen halv grillad kyckling att köpa så det fick bli en hel! Och en hel kyckling käkar man ju inte till lunch så jag hade turen att få en god rostad macka med grillad kyckling på till kvällsmat! Kan varmt rekommenderas! Till efterrätt blev det några cashewnötter! ( Stavas det så?? ) Så nu blir det en varm dusch och hopp i sängen! Och förhoppningsvis en god natts sömn!

Kram och godnatt på er!



Resa!

Nu är det dax! Jag ska packa ner bikinin, shoppa strandklänning, ladda mp3 med en massa bra musik, köpa ett par bra pocketböcker och förbereda min kropp på att vara i berusande tillstånd en hel vecka! Jag ska ut och resa!!!! Underbart ska det bli. Den 27 april ska jag åka till Cypern. Till ett hotell som jag var på 1998 som är riktigt fint, mitt i händelsernas centrum! Åh vad jag ska bli brun, åh vad jag ska äta och gud vad jag ska njuta!
Lovely lovely lovely!

Hörs senare ikväll! Nu är det frukostdax!

Puss


RSS 2.0