2010!

Ja snart är det år 2010! Vill bara önska er ett riktigt gott nytt år. Hoppas ni får en fantastisk nyårskväll/natt och en underbar start på nya året.

Jag passar även på att ha min första bröllopsdag idag! Häftigt! 

Jag hoppas år 2010 blir minst lika bra som 2009.

Gott Nytt År!


Allt för min syster.

Jag har ju sista tiden haft mycket tid över för filmtittande. Och idag så fick jag se den mest gripande, sorgliga och hjärtskärande film någonsin: My sisters keeper. På svenska: Allt för min syster.

Mamma pappa, son och dotter. Dottern Kate blir sjuk i leukemi. Familjens enda utväg för benmärgsdonation är att skaffa ytterliggare ett barn. Ett barn som kommer till via provrörsbefruktning. Detta för att de ska kunna se till att "nya" bebisens DNA och organ ska passa perfekt till systern.
Anna, som yngsta dottern får heta, får redan efter födslen vara en "donator" till storasyster Kate. Kate får återfall efter återfall och syster Anna orkar inte längre offra sin kropp för sin syster. Som 11 åring kontaktar Anna en advokat, till hjälp, för att få rätten till sin egen kropp. Även om det leder till döden för hennes syster. Syskonbanden är starkare än man kan ana. Hur långt kan man gå för att rädda sitt barn?

Efter halva filmen fick jag pausa. Jag orkade inte gråta mer. Och efter att jag tittat färdigt på filmen är jag totalt känslomässigt urladdad. Jag blir så otroligt berörd av sådana här filmer.

Har du sett den? Om inte, se den! Tillsammans med någon du tycker om och kan krama om efteråt. Och glöm inte pappernäsdukarna!


Snäll tomte.

Tomten var snäll i år med. Eller är det jag som varit snäll som fick så många paket. När det kommer till julafton och paket så blir jag som ett barn. Jag älskar att få paket.
Årets klappar innehöll:
* En ladyshave.
* Ett manikyrset.
* Trådlösa telefoner. ( 2 pack) Ett måste om man bor i en 2:a!
* 8 Sloggitrosor. ( !!! ) 
* Påslakan.
* En vacker dagbok.
* 3 pyjamasar.
* Presentkort på Kicks.
* 3 klänningar!
* Naglack.
* Strumpor.
* 8 trisslotter! ( 75 kr i vinst!) 

Julen är underbar!!! 
Inte bara för att det är kul med julklappar. Jag älskar att umgås med hela min familj. Det blir alltid så många härliga skratt! Jag är så glad att jag har dem! 

 

Narnia!

Jag har alltid trott att filmerna om landet Narnia varit töntiga och jag har därför vägrat titta på dem. Idag, juldagen, då alla är ute på party så skulle jag fördriva tiden i soffan. Och det fick bli med den första filmen ur Narniahistorierna. Om 4 barn, ett lejon och en ishäxa. Känslig som vanligt så kunde jag inte sluta gråta. Vackra film! Vackra lejon och vackra häxa. Ja hon var ju elak, men snygg. Och Bäverfamiljn var helt underbar. Man kan inte annat än att låta fantasin skena iväg och när man har tittat klart på filmen och man ställer en fråga till katten så tror man att katten är konstig, för att den inte svarar på mina frågor. Låt fantasin leva! Nu ska jag utforska mina garderober... Man vet aldrig vart man kan hamna...




Välkommen hem.

Hur ofta säger man inte att jag ska gå hem? Jag gjorde det hemma! Åhh vad jag vill ha den soffan i mitt nytapetserade/ nymålade vardagsrum? Vi kan vara hos mig på lördag? Du är alltid välkommen till mig? Jag har turen att kunna säga detta. Välkommen till mig! Till mitt hem.
Ikväll fick jag se en underbar konsert för alla hemlösa. 17.000 hemlösa människor i Sverige. 17.000 människor som varje dag blir bortschasade från sina krypin. Från en källarskrubb eller trappuppgång. Att aldrig ha en fast punkt i tillvaron. Att inte kunna kalla något för sitt hem. Jag tycker det är fruktansvärt. Jag tycker EMD killarna har gjort en fantastisk låt och en fantastisk insats. Jag hoppas verkligen att de kan hjälpa någon hemlös. Alla människor är värda att kunna säga: Välkommen hem!




Fantastisk film

Nu när jag är sjukskriven för fotskada så har man all tid i världen att titta på film. Finns ju inte så mycket annat att göra när man inte får använda foten. Igår så såg jag en helt underbar film. En sann historia. Den heter: Gifted hands- The Ben Carson story.
Den handlar om Ben och hans familj. De är fattiga och kämpar för att ha det så bra som möjligt. Mamman verkar sträng, men vill bara att hennes barn ska lyckas. Det är läxläsning som gäller. Hennes barn ska kunna bli vad de vill bli. Och Ben har en önskan om att bli neurokirurg. Vägen dit är lång och krokig, men har man någon som alltid tror på en så ger man inte upp i första taget. Filmen är verkligen helt fantastisk!

Mitt tips: SE DEN!


Lina Klumpfot.

Ja, jag är grymt klumpig. Och jag har en viss tendens att ramla på plana marken. Med platta skor på fötterna. Och inatt var det samma sak. Jag hade platta indianmoccasiner på fötterna. På vägen hem, under all snö, så finns det tydligen en liten isfläck som vill mig illa. Jag faller och blir liggande som en säl på gatan. Och sen skriker jag av smärta. Ajajaj! Lyckas kräla mig upp och ta mig hem. När jag vaknar kl 06 för att gå och kissa så har jag så ont att jag gråter. Och krypa är inte heller något alternativ då det är vänstra foten som är stukad och höger knä som är svullet som en handboll. Det tog mig 20 min att ta mig ca 5 meter. Under dagen har jag varit placerad i sängen. Vi ett tillfälle tog jag mig upp till soffan. Det var då en ortopedkompis kom för att undersöka mig. Imorgon blir det röntgen! HATAR att jag är så jävla klumpig!

Hoppas du och dina fötter/ben har det bra.



Bild lånad från google.se Men den är identisk med min lilla tass!

Ge upp!

Nu får de väl ge sig. Jag är inte den som brukar kritisera filmer eller en filmidé. Men nu är det dax. Titanic 2. Vem vill se den? När de är och letar efter Titanics rester på botten så hittar de en nedkyld Jack som de plockar upp och tinar upp. Och sen ska man följa hans letande efter Rose. Är det inte fantastiskt. Är detta ett skämt eller är det verkligen sant? Ska bli spännande att se... Kanske bli en ny biosuccé!


A walk to remember.

Jag har säkert skrivit om denna filmen innan, men nu gör jag det igen. Den är så otroligt vacker och nu när jag vet hur jag ska göra för att publicera klipp från youtube så kan jag ju ge er en liten förhandstitt. Hoppas du få se denna filmen snart! Den innehåller så mycket kärlek!


Julkänsla!

Jag har lite svårt att hitta julkänslan i år. Jag har minimalt med julpynt, ingen julgran... Bara julmusik. Lite snöflingor utanför fönstret idag har piffat upp julkänslan litegrann. Iallafall så skulle jag försöka vara duktig och baka julgodis. Som diabetiker så skulle jag testa "sockerfritt". Detta blev totalt oätbart och ligger just nu i soptunnan. Istället skulle jag lyxa till det med fudge och mintgodis. Det som ser så fint ut i receptboken, ser ut som totalkaos i mitt kök. Men sålänge det smakar bra så kan man ju blunda när man äter. Två sorters godis ligger just nu i frysen och det är jag nöjd med. Kom gärna och smaka!


Bönderna väljer!

Ikväll är det dax för bönderna att välja sina framtid partners. För mig som tycker detta är ett roligt program så blir det en extra julklapp denna veckan. Det är "Bonde söker fru" onsdag, torsdag och fredag. Ikväll ska de välja vem de vill ha. Imorgon får man följa med dem på deras resa och på fredag får man reda på hur de har det idag. Så spännande.
Hoppas alla bönderna väljer rätt ikväll och att de får en fin framtid tillsammans!

Roger & Agneta?
Tilde och Stefan?
Per-Jörgen & My?
Janne och Anette?

Kram på er!


Sång till Stina!

Kan det blir finare? Snacka om kärlek till Stina!


 

Sankta Lucia!

Idag kommer hon, Lucia. Hon som sprider ljus och glädje i vårt hus. Har alltid blivit berörd av luciatåg. Tycker att det är vackert! Själv har jag bara varit lucia en enda gång i mitt liv och det var via en lottning i klass 1 på lågstadiet. Det var en härlig känsla. Nu har jag långt svart hår, men lucia ska ju vara ljus, så det blir väl ingen som lottar fram mig som lucia nu. Fast jag, personligen, föredrar en mörkhårig lucia! ;)

Glöm inte att släcka ljusen efter er!


Komplimang vs. kritik.

Visst är det underbart att få en komplimang. Jag blir alltid lika glad, trots att jag har VÄLDIGT svårt att tro på någon som ger en komplimang. Det är så mycket enklare att tro på kritik man får höra. Jag som person blir väldigt ledsen om jag får höra något negativt. Jag kan fundera på det i flera veckor efter. Men nu har jag skapat mig en "Jag är bra" bok. Där ska jag skriva ner alla fina komplimanger jag får. All feedback som jag kan må bra av när jag känner mig nedstämd av kritik. Jag ska skriva ner allt när jag får ett fint sms, får positiv kritik eller hör något som gör mig riktigt glad. Det är så lätt att glömma bort dessa stunder, men det är ju de som värmer mest!

Hoppas du hittar någon att ge en komplimang idag! Det är underbart att se, att man gör en annan människa glad!


Bild lånad från www.google.com

Spotify

Idag fick jag en förtidig julklapp. Jag fick en inbjudan till Sportify. Förmodligen sist i världen med detta. Ikväll har det dansats i vardagsrummet med hög musik. Nostalgi att lyssna på alla gamla idoler. Vad musik kan få en att minnas tillbaka. HÄRLIGT!

Har annars haft en riktigt bra helg. Dans dans dans. Och trevliga kvällar med underbara kompisar!
Tack för det!



Julmusik!

Idag har jag försökt finna julkänslan. Min man fick i uppdrag att bestämma julbelysningen i år. Och ja, det blev ju som det blev. Han kom hem med 2 röda handmålade ljusstakar från Småland. Skitfula. Och skitdyra. Min första reaktion var att skälla och sura, men ångrade mig snart. Tycker han att de är fina så får jag stå ut ett tag. De sprider ialla fall ljus!
Som extra krydda har vi lyssnat på : www.julradio.se  Underbar mix av gamla och nya jullåtar.
Nu ska jag bara ha några julklappstips. Några förslag någon? Själv önskar jag mig en hund. En Chihuahua, en Mops eller en Boston Terrier. VOV!




New Moon.

Nu har till och jag med sett New Moon. Jag och mina kompisar var äldst, förutom någon mormor som var med sin 7 åriga dotter. Medelåldern snittade nog 11 år. Filmen var söt och Edward var som väntat makalöst vacker att titta på. Men om jag får välja så ska han ha kläder på sig! Jag hade nog ändå väntat mig mer av filmen... Jag ser nu fram emot trean.


Jag ser det snöar!

Jag vet inte vad jag gjorde, men snöar gör det! Och fint är det! Nu kan ni njuta av att jag blir insnöad under vintern.

Snöboll till dig.


DECEMBER

Tänk att det redan är December. Tiden går så fort. Jag börjar nog bli gammal. December är en evig shoppingmånad med julklappar. Och man vet inte ens vad man ska köpa. Alla lampor ska tindra vackert och alla ska vara så lyckliga. Glöggen ska koka het på spisen och tomten ska vänta bakom husknuten.
Verkligheten är en annan, ialla fall för många. För mig så blir det minimalt med julklappar i år. Jag ska överrösa mina nära och kära med kärlek. Det är min present!


RSS 2.0