Mauro!

Idag skulle jag planera inför helgen och göra lite inköp. Bland annat så planerade jag att köpa en Bag in Box av det enda vinet jag dricker! Det vita vinet av Mauro. När jag kom fram till hyllan och såg att vinet inte "stod på sin plats" så trodde jag att det var slut. I förhoppning att de hade en sista box ute på lagret så stoppar jag första bästa dam i affären och be henne kolla upp det. Och vad får jag till svar? Mauro har utgått!!! Va fan???? Så nu blir det att köpa en ny flaska av varje vita sort och hitta ett nytt "favoritvin"! Grrrr....


Marsvin.

Min vän Mimmi har idag berättat en otrolig sak. Nej, två otroliga saker. För det första så adopterade hon ett marsvin som var 10 år. Allvarligt talat, sen när blev ett marsvin 10 år? Trodde att de var som hamstrar och levde 2-3 år... Men 10 år? Nej det går jag inte på. Och för att avsluta denna vackra historia så berättar hon att hon har förlöst ett marsvin. På valpar! Men allvarligt, vad heter marsvinens barn? Har väldigt svårt att tro att de ska heta valpar! Tror minsann at det är dax för Mimmi att plocka fram zoologiboken!!


Anna Anka.

Hela svenska folker älskar att hata Anna Anka. Men jag gillar henne. Hon är en bitchig liten anka med skinn på näsan. Hon bryr sig inte vad någon tycker om henne. Inte för att jag förespråkar denna kalla yta men jag beundrar de människor som ALLTID vågar säga vad de tycker och tänker. Och inte bry sig om konsekvenserna. Hon har en rad udda sidor som jag kanske inte beundrar, men hon är en stark kvinna som jag ändå inte kan sluta förundras över. Det retar säkert många, men jag gillar verkligen Anna Anka. Jag gillar att se henne på TV 3 på måndagarna. Go Anka!


WC rent!

Jag har alltid hatat att städa toaletten! Men jag har däremot alltid tyckt att en toalett ska vara fräsch! Som den ekonom jag är så har jag sista tiden handlat den WC rengöringen som varit billigast. I många av fallen så är det SKONA WC rent som jag använt. Och mitt missnöje har bara ökat och ökat. Så idag betalade jag det där lilla extra och köpte Mr Muscle WC rent och helt plötsligt så luktar hela lägenheten MARINT. Och toalettstolen blänker som en silversked i solsken. Så nu kan man sitta på den väldoftande och välpolerande toalettstolen och uträtta sina behov. HÄRLIGT!


The Proposal.

Såg en härligt romantisk komedi idag. The Proposal. En galen elak chef som "glömt" fylla i sina papper till migrationsverket och riskerar nu att bli utvisad från USA. Som en genial lösning så tvingar hon hennes snygga sekreterare att gifta sig med henne. Och på den vägen är det...
Många tårar och härliga skratt! Underbar film!!
SE DEN!


Jotex!

Igår kom nya Jotexkatalogen. Jag har ett tag funderat på att köpa nya gardiner... Har haft samma gardiner sedan jag flyttade in i lägenheten vilket är för 5 år sedan... ( Jag har tvättat dem emellanåt!! ) Iallafall så fick jag ju en ny soffa för ett tag sedan och redan då ville jag "piffa" upp vardagsrummet. Så igår fick jag "tummarna ur" och shoppade loss. Valde expresspaket så på tisdag, när jag har min lediga dag, så kommer mitt paket med nya gardiner, ny matta och nya hissgardiner. Jag hoppas och tror att det kommer att bli supersnyggt.

Hoppas ni alla får en härlig lördag! Det tänker jag ha!

Puss på er!


Diabetesdoktor!

Idag träffade jag min diabetesdoktor! Jag hatar att vara patient men som diabetiker så ska man minsann se till att vara en duktig patient minst en gång om året. Och jag lyckades med detta. HbA1c på 6,4. Perfekt enligt mig själv. Inte enligt doktorn. Då skulle det ligga på 6,0. Men jag är ändå riktigt nöjd.
Alla mina andra värden visade bara positiva svar... Blodtryck på 110/80och puls på 80. HÄRLIGT!
Har inte haft så bra värden på flera år. Grattis till mig som kämpar så bra!!!!



Pandakatalogen!

Som en trogen kund till WWF så kunde jag inte motstå att sälja ur höstens/ vinterns katalog. Istället för jultidningar. Så i år prioriterar jag att sälja ur Pandakatalogen. Man kanske kan rädda en och annan apa!!


Puss


Gröna fingrar!

Idag har jag lekt duktig fru! Och jag har använt mina "gröna fingrar" till att så om mina gröna vackra blommor. Detta resulterade i att jag nu har jord i hela köket. Det där med blommor ät verkligen inte min grej... Men jag har nu på sista tiden... ( De senaste 30 minuterna ) ansträngt mig till det bästa och just nu så ser det ut som att alla mina blommor blommar! Vi får väl se...


Hej alla vackra!

Klockan är snart 02.00 och det är bara 4 timmar tills jag ska börja jobba! Hjälp! Och jag ska ha en stundent! Hjälp igen!
Tänkte berätta om min dröm jag hade inatt. Den var hemsk. Och den handlade om bröllop. Mitt bröllop.
För det första så hade jag en hemsk slöja som täckte hela mig. Sen hade jag en vinröd/ vit klänning, men svarta prickar på pga allt regn...Och brudbuketten var blå... och jag hade en röd BH på mig.... Som lyste igenom hela klänningen... Och vid cermonin så var det inte ens rätt man. Det var en hemsk kille som jag gick på gymnasiet med... Och jag försökte hålla god min under hela cermonin som var kaos. Och tillslut så grät jag för att det inte var Niklas som jag gifte mig med! Antar att det är goda tecken på att jag har gift mig med rätt man! Min älskade man!

Puss på er!


Vilken dag!

Idag har det varit min lediga dag. Och den har utnyttjats. Till att ta hand om mig själv. Jag har sovit länge. Ätit gott. Tittat på film. Och haft nattlinne på mig hela dagen. Kan det bli bättre? Nej! Underbart! Kvällen ska avslutas med mitt favorit program om de svenska Hollywood fruarna. Tror nog att Anna Anka har något speciellt att erbjuda idag!

Bjuder på lite bilder som jag hittade på min kamera idag!

Puss på er!








Mitt i natten!

Bloggen har verkligen inte varit prioiteten i mitt liv sista tiden. Har haft mycket annat att bry mig om. Men jag vet hur trist det är att kika in i en blogg gång på gång och inget nytt inägg har publicerats. Jag ska försöka skärpa mig.
I torsdags tog jag en extra natt på jobbet! Detta har resulterat i att helgen har varit grymt tuff.
I lördags var jag på namncarmoni. Istället för dop. För Neo. Och det var så vackert. För mig som är så känslig så blev det många tårar. Vackra sånger och vackra dikter till ett vackert barn!

På lördagen passade jag på att träffa kompisar från Malmö och Gotland. Fullt ös! Medvetslös! Nästan i alla fall...

Hoppas ni alla har en härlig dag!

                             

Tatueringsdax?

Efter att jag gjort min första tatuering så sa jag att det fick räcka! Det är nu 11 år sedan och jag känner att det är kanske dax för en ny tatuering trots allt... Bara något litet... Som mina små katters namn och två små kattassar? Frågan är vad jag ska ha dem?? På foten? Bakom öronen? 
Har du några förslag??


Hollywood fruar

Att jag älskar dokusåpor är ju ingen nyhet. Igår var det premiär för en ny såpa på TV 3. Svenska Hollywood fruar. Det var ett underhållande program och jag blev imponerad när jag efter en timmes tid fortfarande faschinerades av hur dessa kvinnor lever. Min favorit blev direkt Fru Anka. En favorit som man älskar att hata. Hur kan man som en liten småstadsflicka flytta över Atlandet, gifta sig med någon som är 30 år äldre och sen bara bli galet elak? Anklaga nannyn för att vara avundsjuk för att hon har pengar. Snacka skit om sin makes fans och säger att de ser ut som bondlurkar. Där står hon själv, uppklädd i diamanter upp till tänderna till ett värde av 18.000 000 kronor och alldeles ensam. Hon delar inte ens sovrum med sin man. Men anser dock att det är en hustrus plikt att suga av sin man varje morgon om han ber om det! Jag tycker synd om Anna Anka. Hon har förlorat sig själv där i Hollywood. 

                               


Idol!

Årets säsong av Idol är igång! Och det verkar blir en säsong som alla de andra. Men guldkorn lyckas man alltid hitta. Jag har dem på näthinnan, men minns inte namnen. Dock så är jurun och jag oense om en hel del. Ibland undrar man vad de tänker med? De delar ut de där guldbiljetterna till alla håll och kanter. Till de som är värda det och till dem som absolut inte är värda det. Men jag har mina personliga favoriter och håller på dem tills de är i slutfinalen!

Vem är din favorit?


Postoperativa dagar!

I torsdags så opererades katten Kompis. Jag hade svårt att koncentrera mig på jobbet hela dagen! KL 14 så var jag tvungen att ringa och kolla så att allt var ok. Då fick jag till svar att det var den suraste katt de någonsin haft där. Hon bara fräste åt både personal och andra inneliggande djur. Med andra ord så mådde Kompis ok. Kl 16.30 hämtade vi henne. Med mig hem fick jag recept med antibiotika och smärtstillande för 10 dagar framåt.
Nu verkar det trots allt ganska ok och hon verkar inte ha alltför ont! Men det värker i mitt hjärta att min älskade katt är nyopererad och kanske har ont! Och jag är nästan 4000 kr fattigare! Men allt för djuren!

Puss på er!


Ensam mamma.

Säsong många av Ensam mamma söker är åter igen igång. Jag älskar dokusåpor! Och denna såpa tar alla priser. Under de åren den har på gått så har jag tyckt att den är helt ok , men nu är den på gränsen att spåra ur. Om man är 37 år, som mamma Helena är, och har en son på 17 år, är det normalt att träffa någon som är 22 år då? Och speciellt som sonen ber sin mamma att inte träffa någon som är jämnårig med hans kompisar? Jag kanske är dum, men jag tycker inte att det är ok att träffa någpn som är 5 år yngre än sin egen son!
Denna säsongen kan nog testa alla gränser!


Fredagsmys!

Tycker den reklamen som handlar om fredagsmys är så rolig. Det är ju verkligen mysigt med fredagkväll!
Igår hade jag en semesterdag. Jag sov länge. Satt länge vid datorn. Och sen lagade jag en underbar middag. Väldigt onyttig, men så god.
Tärnade fläskfilé i ganska små bitar. Stekte detta tillsammans med färska champinjoner, lök och bacon. När det var färdigstekt hällde jag på grädde och kryddade denna såsen. När det sedan kokat ihop sig lite så tog jag smördegsrutor och hällde i lite av såsen på varje ruta som jag sedan knöt ihop. Och sen en stund i ugnen. Mmmmm så gott det blev. Avnjöts tillsammans med potatisgratäng, rödvinssås och ett glas vitt vin. Sen var det planläge i soffan framför tvn. En perfekt fredagskväll!
Ikväll hoppas jag på lite mer action!
Vad ska ni hitta på ikväll?


Filmtips!

När man inte vill lämna lilla katten ensam så hinner man med att titta på film! Tre filmer har jag hunnit med.

Nr 1.
Dumpad.
En kille som blir dumpad av sin tjej som är en känd skådis. Han ska komma över sorgen och åker på semester till Hawaii. Och där finns exet med sin nya kille. Och sen blir det som det blir.
Ingen super film precis. Har man absolut ingenting annat att titta på så går det att titta på den. Vackra bilder från Hawaii i alla fall...



Nr 2.
The heartbreak kid.
En film med svenska tjejen Malin Åkerman.
Filmen handlar om 40 åriga Eddie som inte vågar stadga sig med en tjej, men när han träffar Lila så gifter de sig efter sex veckor. Och på deras smekmånad så inser han sitt misstag och hittar en annan... Filmen ska vara en komedi men jag tycker att det är en ganska så hemsk historia. Bjuder dock på några enstaka skratt. Kan vara sevärd om du absolut inte har något annat att titta på.




Film nr 3.
Wildchild.
Handlar om en supercool amerikansk Hollywood tjej som tvingas flytta till England och gå i en konstskola med hårda regler. Hon gör allt för att komma därifrån. Allt från att hångla med rektorns son till att tända eld på skolan. En riktigt söt film. Vill snart se igen!



Godnatt alla vackra!


FORL.

Forl är sjukdomen som min lilla katt lider av.
Detta är en sjukdom som startar vid tandhalsen där emaljen och rotcement förenas. Detta är en aktiv fortskridande förstöring av tanden där rötterna angrips först, därefter angrips dentinet och tanden blir urgröpt. Emaljen är det sista som angrips och det kan ibland kännas som ett tomt skal, innan emaljen även den faller sönder och hela tanden är förstörd.
Sjukdomen anses mycket smärtsam då upplösningen av dentin och cement gör att pulpan angrips. Alla tänder kan angripas.
Man vet fortfarande inte vad som orsakar sjukdomen och ca var fjärde katt drabbas. Framförallt äldre katter.
Behandlingen är att så snabbt som möjligt befria missen från sitt lidande. Och detta görs genom att dra ut de angripna tänderna. Detta ska göras nästa torsdag och lilla katten får tack o lov sova under denna hemska behandling.
Efter detta så ska katten kunna leva ett värdigt och lyckligt liv.
Inte konstigt att hon inte kan äta!
Men nu är tandläkartiden bokad. Och kompis kommer förhoppningsvis att vara som en ny katt efter ett tag.

TACK för alla fina kommentarer och TACK för alla som håller tummarna för oss.

Puss på er!


RSS 2.0