The Cove.

Hade hört talas om filmen/ dokumentären, The Cove. Att den skulle vara äcklig. Men att den skulle vara så äcklig och grym att jag skulle känna mig kräkfärdig när filmen var slut, var det ingen som förvarnat mig om.
En sann dokumentär om delfinslakt i Japan. Fy fan! Kan inte med ord beskriva om det jag såg. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något och det ska jag göra efter att ha sett detta. Jag vet bara inte vad än...

          
 

Hissförbud.

Från och med idag så har jag gett mig själv hissförbud. Vart jag än ska, upp eller ner så måste jag ta trapporna. Redan halvvägs upp till jobbet idag så ångrade jag mig, men jag trippade på och var uppe efter en stund. I och för sig i behov av syrgas, men jag hämtade mig snabbt. Nej så illa var det inte, men jag hörde om en annan tjej som börjat ta trapporna och hon gick ner 7 kilo på det. Så ja, nu är trappan min bästa vän!

Tripp trapp...


Min Häst.

När jag var 4 år började jag rida på ridskola. Hästar var mitt liv. När min kusin köpte häst var jag jämt hos henne. När jag blev 10 fick jag ha en häst på foder och det kändes verkligen som om Pia som hästen hette, var min egen. Samtidigt var veckans höjdpunkt när tidningen Min Häst kom i brevlådan. Efter 15 år på hästryggen så slutade jag rida och mina tidningar såldes. Ibland har jag verkligen ångrat det. I onsdags så ringde min jobbarkompis och frågade om jag ville ha hennes dotters gamla Min Häst tidningar. Om jag ville! Hon stod utanför med en stor låda, precis full med tidningar. Underbart! Vilka minnen. Trots att det var 20 år sedan jag läste dem så är det fortfarande samma känsla och spänning att läsa att hästhistorier. Tack snälla.

                      

Tenta!

I torsdags var det dax för tenta. Jag har inte haft skriflig tenta i sal med tentavakter på 7 år! Och jag var lika nervös då som nu. Först ska man kryssa för att man har kommit. Blir placerad på en väl utvald plats. Tentareglerna är skriva med stora bokstäver. Du får inte lämna rummet de första 30 minuterna och om du måste gå ut så skrivs det upp. Blir ju kissignödig så fort jag ser detta. Tentorna delades ut och direkt börjar jag bläddra bland frågorna och scannar in läget. Svarar lite här och lite där. Läser det jag vill läsa och svarar helt upp åt väggarna fel på några frågor. Kan inte tänka normalt när jag sitter i en tyst sal och hör alla andras pennor glöda.
Resultatet kom i fredags. Jag hade klarat mig! 7,5 högskolepoäng är nu mina. Nu är det bara 7,5 poäng kvar innan jag är diabetessjuksköterska.

Kram på er!
Unstoppable!

Jag måste plugga! Har tenta på torsdag och drömmer mardrömmar om att jag överinjicerar insulin på mig själv, av misstag.
För att fördriva tankarna idag så tittade jag på en film, Unstoppable. En sann historia, om ett förarlöst tåg som det verkar omöjligt att få stopp på. En otroligt bra och spännande film.
SE DEN!


Bindor!

Idag gick jag på "skyddsjakt". Skydd mot den härliga blödningen som kommer varje månad. Jag använder alltid samma produkter men idag hade jag lite tid så jag skulle se vad som fanns på marknaden. Till min förvåning, hittade jag parfymerade bindor! Det räckte med att jag skulle lukta på paketet för att få kväljningar. Och hur bra kan det vara för huden och underlivet att konstant, i en veckas tid, ha kontakt med en parfymerad blodsugare? Och vad blir lukten när den kommer i kontakt med blod?
Nej, tacka vare vet jag normala ob som gör det dem ska och inget annat!
Tradera!

I julklapp fick jag världens finaste gåva, ett armband från Thomas sabo. I armbandet satt en underbar berlock som symbioliserade min lillebror, Frostängel. 
Jag blev så kär i mitt armband och ville fylla det med berlocker med en gång! Min första idé var Tradera! Jo men visst. Av mina tre första lyckade och vinnande auktioner blir jag utan varor. Totalt lurad. Inte ens en falsk berlock dök upp i brevlådan. 370 kr fattigare!
Så där var det slut med Traderashoping för min del!
God Natt!


( Bild lånad från www.google.se)


Låt...

När jag var ung, för många år sedan så kollade jag på Dr Quinn på TV. Jag minns ett avsnitt, då Johnny Cash gästspelade och han framförde en låt som jag då tyckte var så fin. Efteråt har jag försökt hitta denna låten, utan resultat. Ikväll hittade jag det avsnittet på min Dr Quinn box och låten var lika vacker nu som då!
Nu har jag även hittat på den youtube. Lyssna och njut.

KRAM


Kommentar...

Alla som bloggar tycker ju att det är skoj med kommentarer. Man hittar nya härliga människor att utbyta vardagliga saker om och dela varandras upplevelser i både glädje och sorg. Dock fick jag en kommentar idag som jag, ironiskt nog, inte kunde sluta skratta åt. Nu 2011 har Steve McQueen kommenterat ett inlägg jag gjorde om bröst, 20090614. Och vad skriver då McQueen?
- Du ser ut att vara ganska stor hela du. Har du testat att banta?
Jag har tre alternativ.
1. Steve är en personlig tränare, har precis öppnat upp ett gym, dit alla människor är välkomna och han vill nu ha dit mig som kund, vill mitt absolut bästa och vill bli min hälsocoach?
2. Steve kommer inte närmre ett par bröst än i bilder på en blogg och försöker flirta för att få kontakt, på ett osmakligt sätt?
3. Steve har ingen social kompetens och vet inte hur man uttalar sig bland nya människor, utan att framstå som ganska dum?

Så mitt slutgiltiga svar till Steve är: Ja, jag har försökt banta, men jag tyckte det var tråkigt så jag lärde mig att tycka om mig själv, precis som jag är, så jag slutade att banta! Hoppas du är nöjd med svaret!


( Det är inte jag på bilden! Lånad från www.google.se )

God fortsättning...

på 2011. 4 dagar har redan gått och snart är det 2012. Men först ska vi fylla året med härliga upplevelser. Jag har inga planer alls för 2011 så det är många oskriva blad i min dagbok som ska fyllas och det ska bli så spännande.
Ser fram emot ett spännande år tillsammans med er!

KRAM


( Bild lånad från www.google.se )

RSS 2.0