Äventyr!

Jag ska ärligt erkänna att jag gillar att vara "hemma" Hemma i min lägenhet, hemma i min stad osv.
I torsdags utmanade jag mig själv och körde 12 mil för att börja på en ny skola. En kurs på en ny högskola. Och jag var så äckligt nervös. Men attans så bra det gick. Jag körde mina 12 mil och var framme i god tid. Hittade till skolan och lektionssalen utan problem. Efter skoldagen så körde jag in till stan och checkade in på hotellet. Tog en mysig fika på stan. På kvällen låg jag i pyjamas, i sängen och pluggade och tittade på TV. Somnade som en liten gris kl 22. Sov till 07.30. Hotellfrukost! Körde till skolan. Pluggade hela dagen och körde hem på eftermiddagen. Det var en av de största utmaningarna jag gjort. Säkert löjligt sett ur mångas syn, men för mig var det en seger!
Älskar att plugga igen!
Nu ska jag bli diabetessjuksköterska!


Näsa mot nos.

I lördags tog jag mig en utflykt. Åkte till en annan stad för att kolla in högskolan där jag ska börja på torsdag. Plötsligt blir jag akut kissnödig. Stannar bilen och hoppar in i första bästa skogsdunge. Sitter där bland löven och plötsligt är jag näsa mot nos mot en kamphund. Jag skrek rakt ut. Hunden blev lika rädd som jag och lägger öronen bakåt och visar tänderna. Att jag inte höll på att dö av skräck. Miljoner tankar hann cirkulera i huvudet innan jag hör ägaren till hunden ropa på den. Hunden vände och sprang vidare och jag började andas igen. En av mina livs värsta sekunder!Bild lånad från www.google.se

Men för helvete!

Ursäkta min rubrik man jag är upprörd. Riktigt upprörd. Man kan ju undra vad man bor i för kvarter. Idag när jag kom hem från jobbet såg jag en underbar gul Golden Retriver som satt bunden utanför ett köpcentrum. Jag hoppar ur bilen för att gå in och handla. Och precis när jag hoppat ur bilen så kommer det en kille, svartklädd, långt svart hår, trasiga kläder och röker. Och vet ni vad han gör? Han fimpar på hunden! Eller vad heter det när man ska speka av askan på en ½ rökt cigarett? Hunden pep till och jag höll på att slå ner honom. Inombords. Jag ska allvarligt säga att jag vågade inte konfrontera honom. Hade jag vågat så hade jag nog slagit honom gul och blå! Jag stannade och låtsades som att jag inte sett något. Killen tittade surt på mig och gick efter ett tag. Jag stannade kvar tills ägaren kom och berättade vad som hänt och han verkade glad att jag kommit. Tror inte att han kommer att binda hunden där fler gånger.
Nu har jag två dagars jävligt dålig erfarenhet av människor som röker och skadar andra. Både människor och djur!


Fel fel fel!

Idag när jag gick på stan såg jag en ung tjej. Mellan 17-19 uppskattningsvis. Stod med sina kompisar i ett gäng och rökte. Jag gillar inte cigaretter, men tycker att det är ens egna ansvar om man vill röka. Dock så såg jag att den unga rökande tjejen var gravid. Då tycker jag inte det är ok att röka. Usch och fy! Så fel mot barnet. Finns det ingen som kan tala med dessa unga tjejer om vad som är farligt när man är gravid?
Blir så ledsennär jag ser sånt!


( Bild lånad från www.google.se )

Biggest Loser...

Har ni sett Biggest Loser Sverige? Måste säga att det är ett bra program. Tränarna är grymma på att peppa deltagarna! Det är så himla lätt att sitta i soffan och tycka att de är feta och lata, men man kan aldrig sätta sig in i de människornas situation. Jag fick en fråga av min diabetessjuksköterska en gång. Hon frågade: Vad hände på vägen? Ja, det kan man verkligen undra. Kommentarer som flödar är att det är ju "bara" att cykla till jobbet, bara att ut och gå, bara att äta nyttigt.
Jag pratade med min lillebror igår om att söka till nästa säsong. Han tyckte inte det var värt att visa upp magen i TV och sen bli utröstad veckan efter. Förstår han. Men som han sa, det är ju bara att ta tag i det själv! Precis. BARA så enkelt. Jag ska bara! 
Tycker att de som är med denna säsongen är grymma.
 
( Bild lånad från www.google.se )


Hårvård!

Igår när jag borstade ut mitt hår så var det som svinto i topparna! In big need of färgning och klippning. I väntan på en klipptid så gav jag håret en härlig kurering. I det torra håret, slinga för slinga, lade jag i hårinpackning. Snurrade upp håret i en knut och gick och lade mig. Idag när jag tvättade ur inpackningen så kändes håret som silke. Och lika lent och fint är det nu när det har torkat. Så mitt tips: Sov en natt med hårinpackning, det gör susen för håret!


( Bild lånad från www.google.se )

Önskelista!

Ja det är snart min födelsedag. Och jag har bara en enda önskan. Som blivande 30 åring så finns det massor att önska sig, ja visst, men nu har jag bestämt mig. Det är en hund. Jag har alltid velat ha en hund. En Boston-Terrier. En underbar liten hund. Japp, det är min enda önskan, en BOSTON-TERRIER. Namnförslag?


( Bild lånad från www.google.se )

Filmide!

Nu när jag har varit sjuk så har jag bara legat på soffan och tittat på Beverly Hills 90210. Brandon, Brenda, Kelly, Donna, David, Steve... Tänk om det skulle bli en film om dem idag. En fortsättning, precis som Sex and the city? Jag skulle flyga över till USA bara för att få se premiären!

Nu är det ju så att jag även älskar Twilight. Och så lämpligt är ju Kelly från Beverly hills, Jennie Garth gift med Peter Facinelli som spelar Carlisle Cullen. Pappan i Twilight filmerna.

Tänk er en film när de läcka vampyrerna flyr från Forks och flyttar till soliga Beverly Hills. Brandon, Brenda och Kelly förvandlas till vampyrer. Shoppar på Rodeo Drive som glittrande diamanter och ingen tycker att det är onaturligt då inget kan glittra för mycket i den staden. Bella blir bästa kompis med Donna som blir kär i Edward. Bella är otrogen med David och Steve blir pappa till en liten vampyrbebis som han skaffar med Alice.

Jag kan se mig själv på röda mattan om ett år, omringad av alla snygga skådisar, då jag blivit känd, efterfrågad och framförallt rik för denna geniala filmide. Inte lätt att vara sjuk och ha all denna tid att fantisera...


Ur journal...

Vilken present! En bok med "sjuka" skämt. Från sjukhusjournaler...

* Känner sig trött och svag efter alla diarreér, orkar inte äta dessa mera. Vill byta sort. Undrar varför?
* Har svimmat av. Minns ingenting förrän patienten vaknar i sängen med två sjuksköterskor. Problem?
*
Patienten får mat från sonen som ligger infryst! Mmm mysigt...
*
Patienten informerad om obduktionsresultatet. Inte illa! Grattis!
* Dog troligen i hjärtinfarkt och därefter i lungödem. Wow! Vilken doktor som konstaterat!
Krya på dig!

Kungar i Tylösand!

Jag vet inte om man verkligen ska kalla dem kungar? 8 unga människor, som under en månad ska bo i ett hus i Tylösand. Jobba ska de göra i skift på stranden där de ska få badgästerna att aktivera sig med olika vattensporter. Resten av tiden går ut på att vara så full och odrälig som möjligt. Jag vet inte vad Kanal 5 har för tanke att visa detta? De förser dessa ungdomar med gratis sprit och kondomer. De har till och med gjort om ett rum i huset, till ett "liggrum". I rummet finns en kamera som filmar deras sexuella upplevelser. Det var inte min mening att kolla på detta programmet men när jag väl börjat kolla så kunde jag inte sluta. Jag kunde inte sluta fashineras av hur illa dessa människor kan bete sig. Kräkas i bubbelpoolen? Somna i bubbelpoolen? Är det inte allmänt känt att man kan drunkna i vatten? Bröst och könsorgan visades fritt. Nya klädtrenden ska tydligen vara trosor och en tunika? Antingen är jag för gammal för denna nya trenden, eller är jag tråkig som tycker att de fördärvar sin chans till att någonsin kunna bli sedda som normala människor eller så är det jag som helt enkelt är normal?11 års gräns?

Idag ringde en vän till mig. Hon hade lånat en film, som hon ville att jag skulle se, för att avgöra om det var ok att hennes 12 och 13 åriga söner fick kolla på. Hon var ytterst tveksam till det. Åldersgränsen var 11 år så jag tyckte att det var ju helt ok, tills jag sett filmen. En komedi med Jim Carrey. Enligt källa, en sann historia.

I love you Phillip Morris.
Steven ( Jim Carrey) lever ett perfekt liv, lyckligt gift och har fina barn. Efter en olycka bestämmer han sig för att han inte ska hålla tillbaka på några drömmar och blir bög. Superbög som han kallar sig. Det som strular till det är att han upplever att det är dyrt att vara bög och börjar förskingra pengar från de företag han jobbar på. Han hamnar i fängelse och blir förälskad i Phillip ( Evan McGregor).
När Phillip blir förflyttad till en annan avdelning så börjar Steven smida smitningsförsök. Och han rymmer och rymmer och rymmer. Det går så långt att han iscensätter sin egen död. Han lyckas manipulera ( ? ) att han dör i AIDS. Och kommer tillbaka för att leva lycklig med Phillip. Tror han.

Är det en sann historia så måste jag säga att Steven är ruskigt smart. Är det bara en sk komedi så är det ruskigt osmaklig. Jag blev faktiskt upprörd av filmen. Den störde mig på ett osmakligt sätt. Man skojar inte om aids, diabetes, bedrägeri, självmord  osv på det sättet. Respektlöst!

Se trailern men bespara dig 90 min skräp. Och mitt tips till kompisen: Nej, låt ingen under 100 år se den!


Höststart!

En del av allt härligt som händer i höst är alla härliga nya program. Ensam mamma söker, Biggesrt looser Sverige, Bonde söker fru, Skånska fruar m.m.
Måste säga att jag älskar nystarten på alla nya program. Dock tycker jag att Fångarna på fortat kunde spridit ut sina program på mer än 2 veckor. Det var synd. Det är ett coolt fredagsprtogram.
Men jag hoppas på Robinson, Idol osv. Härliga program!
Härliga TV höst!


Drömboende!

Det där med att hitta sitt drömboende. Inte lätt. Stort? Litet? Jag fick ett tips om en lägenhet i närheten. Närmre bestämt så huset brevid.
Av en kompis fick jag tipset om att de ska flytta om ett år. Men att gå och titta kan ju inte skada? Jo det kunde det. Lägenheten fick mitt hjärta att brista. Av kärlek. Åhh vad jag vill bo där! Så med stark övertygelse att vi är bäst lämpade att bo där, så hoppas jag att vi är dem som kommer att få denna underbara bostad! Inga garentier, men med starka förhoppningar så väntar vi trofast på att CA- fastigheter kommer att ge oss denna underbara 4:a med balkong och en magnifik utsikt. Trots svindel så kan det bli bra att bo på 6 våningen! Hoppas hoppas!


( Bild lånad från www.google.se) Men utsikten från min lägenhet kommer att vara så mycket bättre!

Parfym!

Det där med att välja parfym... Vad vill man ha för doft? När man läser vad det ska lukta så springer man ju därifrån. Äppelblom med inslag av jasmin, fläder och plommon. Eller varför inte Vanilj, kanel och citrus? Och alla kändisar som skapar den ena hemska doften efter den andra. Nej tack!
Jag har mina favoriter som jag alltid använder och varierar mig med. Gucci- Envy Me eller Hugo Boss Boss- Woman. Men det har varit en lång resa att finna den perfekta doften! Och jag älskar att höra att jag alltid doftar så gott!!!

Tack Honey för min nya Hugo Boss.
I love it!
RSS 2.0