Doggystyle!

På bloggen, fattybom.se fick jag ett tips om en sida om hundstyling. Jag kan inte annat än att tycka att detta är otroligt osmakligt. Stackars hundar. Och dumma ägare.

Vad tycker du?












( www.boredpanda.com)

Hur skulle du styla din hund?


Tidningsfrossa!

Fredag eftermiddag och jag har en ledig helg framför mig. Härligt!
Shoppade lite tidningar. Måste följa Vickan och Danne in i minsta detalj.

Hoppas ni får en härlig helg!


Social träning.

Stadens brukhundsklubb har haft socialträning med sina fyrbenta vänner utanför mitt fönster idag. Härligt när man har jobbat natt. Fyra hundar som inte alls gillar varandra tävlar om vem som kan skälla mest. Och hundägarna placerade sig inne på ett fik i lugn och ro och behövde inte alls höra hur dessa pälsbollarna höll på att skälla ihjäl sig. Social träning för hunden? Nej, möjligtvis för hundägaren som får njuta av mänskligt sällskap utan ljudet av skallet.

Kolla in den stackarn som bara vågar sticka fram nosen bakom muren... Och lilla valpen som förskrämt kurat ihop sig till en boll. Behöver jag säga att den svart/vita hunden lät mest?

VOV!


Brandkvinna.

Idag har jag varit brandkvinna. När jag satt och tittade på film i datorn börjar den knastra och ryka. Starx efter ser jag hur det slår små gula lågor ut från datorn. Jag höll på att få ett hjärtstillestånd. Tack o lov slutade lågorna efter några sekunder, men jag fick panik. Ut med skärmen i trappuppgången och ut på bakgården. Har nog aldrig vari så snabb i hela mitt liv. Ni kan tro att brandlarmet tjöt och att lukten kommer att sitta kvar i flera dagar.

Jag tackar min högre makt att min lägenhet inte brann ner!


Norska fruar.

Igår var det dax för en "ny" serie. Norska Hollywoodfruar. Fyra nya juveler ska slåss om uppmärksamheten. Min favorit blev nog Beatrice. En tjej som jobbat sig till sina tillgångar och blivit ett etablerat namn/ designer i Hollywood. Och hon är lyckligt gift sedan många år tillbaka. Dvs en Hollywoodfru.

Siv Cotton är en hemmafru som jobbar med att ordna fester och sköta om sin kropp. Hur väl hon sköter om den med alla injektioner och inlägg ur ett kirugiskt perspektiv tål ju att funderas på?! Men hon är vad jag skulle kalla en riktig Hollywoodfru. Gift med sin 21 år äldre man som ständigt är på nya affärsresor.

Kristine Dorow - nyskild. Ägare till en chihuahua. Renrasig? Iallafall så är den inte uppfostrad utan hunden kräver att bli buren i sin väska. Kristine som inte ser ut att vara en dag över 20 lever på sina skilsmässopengar och tar limousinen med privatchauffören vart hon än ska. Frågan är hur länge pengarna räcker och när hon får flytta hem till mamma och pappa i Norge igen?

Sista stjärnan Antoinette Kristensen. Liknar en vaxdocka efter alla sina operationer. Tjej som klättrat via aupair jobb till framgångsrik (?) fotomodell som nu spelar in sin tredje singel. Gift? Nej! Hollywoodfru? Tar nog en rik man och flyttar in i ett stort och lyxigt hus och hon kommer att leva på att spela in singlar som ingen kommer att lyssna på.

Så, njut av en ny säsong!




Snäll.

Jag är så snäll. Idag bjöd jag mina föräldrar på middag. En grillad köttbit och potatisgratäng. Mums. Blev erbjuden ett annat alternativ, baconlindad korv med smak av chili. Nej tack!





Haha!

Apotekspersonal!

Måste man vara otrevlig bara för att man jobbar på ett apotek? Det känns nästan som att det är en kvalifikation för att få stå bakom disken och dela piller. Jag skulle hämta min blodtrycksmedicin i onsdags. De gjorde sig ingen brådska utan jag fick snällt sitta och vänta en stund. När det väl var min tur så tänkte jag att jag kan lika gärna ta ut lite insulin. Nähä, då fick jag minsann byta kassa, för det var så lång kö. Lång kö? Jag var ju själv på apoteket! Hon sniglar iväg och påpekar att det kommer att ta en stund... När jag väl får komma fram så har de bytt ut min blodtrycksmedicin mot ett billigare alternativ, som jag tackar nej till. Då berättar hon att jag får betala mellanskillnaden själv. 800 kr. Surkärring!
Nya reklamen för de privatägda apoteken låter så bra, men de kunde ju byta ut personalen med?!
Och insulinet hade de ändå inte hemma så det fick jag återkomma om jag behövde. Vad tror hon?


Lille katt.

Mitt hjärta värker varje gång jag läser tidningen under rubriken, bortsprunget. Bilder på fina små hundar och katter som rymt eller kommit bort sig. Ägaren sitter hemma och har inte en aning om sitt lilla djur mår bra eller ens lever. Ovissheten är hemsk.
Men idag hände det något speciellt. Först så stod det om bortsprungna Knut, men i annonsen under så stod det om en katt som är tillvaratagen. Bildmässigt så ser de lika dana ut. Jag har ringt ägaren och lämna nr till den som har missen nu. Kanske hittar katten Knut sitt hem igen! Hoppas hoppas hoppas!!!


Dear John.

Såg en vacker film, Dear John. En ung tjej förälskar sig i en ung kille som gör sin militärtjänst. Brevväxlingen håller deras kärlek vid liv tills...

Romantisk film som jag varmt kan rekomendera.


Kroppsmålning...

Min mailbox fylls med roliga och härliga bilder. Dagens bästa är fantastiska kroppsmålningar.





Mitt framtida yrke ska bli att kroppsmåla!

Naturligt...

Jag fick ett mail med fantastiska bilder...
Titta och njut!
















Djur är fantastiska!

Eurovision...

Snart dax för den årliga tävlingen, Eurovision song contest. I år, 2010 i Norge. Bidragen är sämre än någonsin. Känns som att vi flyttar oss 10 år tillbaka i tiden när man lyssnar på bidragen. Min personliga favorit i år är Vitryssland. En härlig ballad som kan passa i vilken Disneyfilm som helst.


Magnum Gold.

Äntligen har solen tittat fram några gånger och man börjar ana att det är sommar på gång. För att finna sommarkänslan testade jag årets första glass. Magnus Gold. Jag brukar tycka att Magnum har för stora glassar, men det fick bli det iallafall. Snygg design, med guldchoklad. God glass med söt kolakräm inuti. Nästan för söt. Och för stor. Så ingen mer Magnum för mig i år...


I Malmö.

Befinner mig i vckra Malmö stad. Ska strax åka hem. Haft två dagar, fyllda med shopping och god mat.
Första dagen var lite strulig. Pga hotellstrejk blev vi ombokade, men när vi skulle checka in så visade det sig att vi åter igen blivit ombokade och vi fick bege oss till ett annat hotell, mitt i Malmös rusningstrafik. Men efter det var det perfekta dagar i Malmö. Känner nästan en liten längtan av att flytta dit... Och mamma verkar vara mer än nöjd med sin uppvaktning på sin 50 års dag!

St Jörgen. Mitt i Malmö stad!

Fågelbröd!

Jag bor över ett varuintag till en mataffär´s lager. Alla dagar utom söndagar så är det full aktivitet utanför fönstret, från kl 05.40.
Idag när jag vaknade så regnade det. Mysigt. Har en vana att alltid titta ut över lastbilarna varje morgon och så även idag. Och vad får jag se? Lådor med nybakade bröd, utan något skydd från regnet. Mums, svampigt och äckligt. Och som en extra bonus så dyker det i 2 små fåglar och få sig en härlig frukost. Så nu har affären en mindre brödkund! De borde byta leverantörer som har bättre koll på sin leverans.

Smaklig spis!


Mösspåtagning.

Idag har årets studenter haft mösspåtagning inför den stundade studenten. Jag och en kompis satt och fikade när det ena fulla gänget efter det andra ranglade förbi. Sjung om studentens lyckliga dar. Absolut. Glömmer aldrig hur vuxen jag kände mig den dagen jag tog studenten. Det var häftigt. Idag 11 år senare så inser jag att jag fortfarande var ung och oerfaren. Idag är jag ialla fall lite mer erfaren...
Ett par veckor om året får man väl stå ut med de lyckliga ungdomarna. Snart vaknar de upp till den vuxna verkligheten, de med!


Film/bok.

Oftast kommer det en fantastisk bok och sen efter ett par år så kommer det en film som ska leva upp till upplevelsen av boken. Denna gången tittade jag på filmen först, Allt för min syster.
Filmen var fantastisk. När min jobbarkompis kom med boken och undrade om jag ville läsa den så sa jag självklart ja. Men mer blev det inte. Jag kom inte in i boken hur många sidor jag än försökte läsa. Tillslut sa B till mig att jag bara skulle läsa slutet. Herregud. Får man verkligen ändra en handling så mycket från bok till film?
Måste erkänna att boken hade ett bättre slut. Och jag gråter fortfarande, trots att det är över 2 timmar sedan jag läste ut boken.


Scrapbooking.

Scrapbooking, eller hur det nu stavas, tar all min enegi! Har hört en massa om denna nya hobby och det låter ju verkligen avslappnande och trevligt. Men inte under tidspress. När jag var i Ullared så hittade jag massvis med material för att kunna börja med denna hobby. Sagt och gjort, mitt projekt blev att göra ett album till min mamma som fyller 50 år nästa vecka. Och detta har tagit all min lediga och vakna tid. Jag hoppas jag ska hinna klart, innan vi åker på måndag. Men än har jag många sidor kvar att fylla. Och jag ska jobba hela helgen... Stressad? Ja, lite!


Inspärrad.

Har läst en självbiografi som är skriven av Teresa Cooper, Inspärrad.

Teresas mamma är psykiskt sjuk och pappan är gravt alkoholiserad. Hon omhändertogs redan som spädbarn. Efter att ha tillbringat sin barndom på en rad olika barnhem, hamnar Teresa på Kendall House. Det är här som Teresas riktiga mardröm bryter ut. Slag, mobbing, svält, vaginal och anal våldtäckt, inspärrning i små celler och framför allt, farliga mängder av injektioner och piller av sinnesförändrande droger. Det ena helvetet avlöser det andra. Ska det aldrig ta slut?

Tårarna tar inte slut när man läser denna boken.
Mitt tips: Läs den!


Inte så spännande.

Efter en natts jobb så ringder det från skyddat nr kl 10.00. Åh nu skulle jag äntligen få reda på vem som sökt mig så många gånger igår. - Hej, jag heter Magnus och jag ringer från Scandic hotel. Ah va fan. Har en minisemester inbokad nästa vecka och hotellet jag har bokat ska strejka. Snacka om besvikelse. De ville vara vänliga och erbjuda mig ett annat hotell. Vi kan ju inte tälta i Maj månad i en storsdag så det var bara att tacka och ta emot erbjudandet. Hoppas det är ett fint hotell mitt i centrum! Någon som har bott på något : Stay at hotell?

Ha en härlig " Första gräspippardag"!.


Vem?

Idag när jag kollade på min mobil så hade jag tre( !!! ) missade samtal från skyddat nr. När någon ringer från jobbet så visar det dolt nr så jag ringde upp jobbet, men det var ingen därifrån.
När jag kom till jobbet sen så berättar en jobbarkompis att det ringt en trevlig kille och sökt mig. Han hade presenterat sig, men hon minns inte hans namn. Vem kan detta vara? Jag är så jäkla nyfiken. Hoppas han ringer igen. Snart!


14 år...

Jag har läst en bok som heter 14 år till salu.
En sann bok om 14 åringa Tessan som blir våldtagen. Hon tror att det är hennes eget fel och vågar inte säga det till någon. För att dämpa sin ångest så börjar hon prostituera sig. Boken hanldlar om det mörka helvete som denna unga tjej lever i.

Under bokens gång fick jag känslan av att vilja kräkas flera gånger. Man vill inte tro att boken faktiskt är sann. Man kan inte leva i ett sådant helvete som Tessan gör.

Mitt tips: Läs den!


Ledsen.

Känner mig så ledsen. Två personer som jag älskar så mycket, har gått skilda vägar. När ett förhållande tar slut är det alltid en som blir mer sårad än den andre och man vill vara där och stötta och krama om. Man hoppas och vill tro att det snart ska ordna sig för dem och att den som lämnar, inser att det var fel beslut att vilja vara ensam.
Som "utomstående" bör jag inte välja sida, åtminstone då man inte vet anledningen till seperationen. Det jag ska göra är att finnas där för båda och älska dem lika mycket. Och hoppas att det ska lösa sig till det bästa. Och jag hoppas så mycket!


Träningsvärk.

Idag har jag träningsvärk. I magen efter allt skratt och i benen efter allt gående och stående i fantastiska affären Gekås. 4 timmars lång resa, snöblandat regn, 1 grad varmt. Lärdomen om att man faktiskt kan behöva jacka, även om det är Maj fick sig en påminnelse.
Uppe i Ullared kl 09.30. Och tänk er, vi gick raka vägen in i affären. men sen tog det stopp. Vi var nog de sista av "max antal besökare som får komma in". Vagnar, skrikande barn, arga tanter, sittande gubbar och shoppinggalna, habegärande tonåringar. Och så jag och mina normala vänner. Galnast och fräckast och minst omtänksamma vinner. Det är som att spela bowling med kundvagnar. Lyckar man eliminera 10 stycken med en påkörning så vinner man en tidsfrist på ca 15 sekunder som du kan hinna köra kundvagnen en meter framåt! Flera gånger under dagen så var jag glad att min rumpa stod ut och fick ta smällen och inte mina vader.
Trots detta så lyckades vagnen fyllas och kontot tömmas.
4 timmar shopping, en timmes mat och ytterliggare 1 ½ timmes shopping. Slutsumman: 3601 kr. Och då tackar jag min fantastiska mamma som plockade över ett x antal varor som hon betalade åt mig. TACK!
Och TACK Helena för en supermysig dag.

Idag håller jag mig på soffan och njuter av mina inköp.


Gekås!

På lördag bär färden av mot Ullared, för ett besök i den berömda affären, Gekås. Inköpslistan är lång och kontokortet är laddat. Förhoppningarna om att vara ensam i affären och att stöta ihop med Morgan på lagret, är stora. Jag menar, vem mer än jag vill handlar billigt på Gekås en lördag? Ingen!
Kl 05.30 åker jag på lördag morgon och planerar att vara hemma i lagom tid för att hinna tvätta upp allt nyinköpt och sen kunna möta upp mina vänner på Harrys. Visst är det härligt att vara positiv.

Ha en härlig dag!


Utsikt!

I min lilla stad har hotellkedjan Scandic slagit på stort. Ett nytt hotell är uppbyggt, precis vid vattenkanten. Trevligt tycker många. Hemskt tycker andra. För min del så skymmer hotellet en liten del av den ynka havsutsikten jag har, men man ska inte vara så negativ. Jag ser ju lite vatten i alla fall...

Vad tycker du om min utsikt från vardagsrummet?


Nyklippt gräs.

Doften av nyklippt gräs är fantastisk. Idag när jag gick till tvättstugan så höll vaktmästaren på att klippa gräset. Jag stannade upp och njöt en stund. Känslan av att det snart är sommar infann sig och det var en härlig känsla. Fick en adrenalinkick av doften och gick in för att påbörja "sommarstädningen" i lägenheten. 3 stora säcker med kläder, gamla julsaker och annat skit kasserades i en container utanför. Och nu ekar det så tomt i garderoberna. Tur att jag ska till Ullared på lördag, så jag kan fylla på tomrummen!

KRAM


Bankpersonal!

Om man jobbar på en bank, ingår det då i jobbet att vara sur och otrevlig? Jag var tvungen att gå till banken idag för att skaffa mig en ny dosa till Internetbanken. När jag kommer fram så tittar "kassörskan" inte ens på mig. Jag förklarar artigt att jag gärna skulle vilja ha en ny dosa. Legitimation skriker hon över hela banken. Hon får mitt körkort och direkt efter det så vrålar hon att jag måster lämna in min gamla dosa. Jag räcker över den och får skriva på ett papper och sen kan jag gå. Tack och lov. 5 min på banken gav mig mer negativ enegi än vad jag orkade med!

Kanske behöver bankmänniskorna en ordentlig afterwork eller en kurs i hur man kan le mot sina kunder?


Årets första grillning!

Grillpremiären är gjord! Så otroligt gott. Kött, potatissallad och sallad. Och ett glas vitt. Detta tillsammans med man och trevliga vänner.
Innan idag har jag hunnit med en timmes promenad med katten Kompis i koppel. Och klippning och färgning av håret, vilket jag tackar mamma för. Lite härligt röd om kinderna efter timmar i solen. Underbart!

Hoppas du har en härlig söndag.

  
                  

Rädda barnen.

Idag spelade jag på: Livets Lotteri som finns på Rädda barnens hemsida. Chansen att födas i Sverige är 0,08%. Jag återföddes i Indien.

Fakta om Indien:
Analfabetism: 39 %.
Fattigdom: 25 %.
Barnarbete 12 %.
Barnäktenskap: 47 %.
Barnaga är tillåten.

Ibland ska man stanna upp och tänka på att man faktiskt har det bra!

Ha en fin söndag.


Jag skulle dö!

Mycket har man hört, men denna historien tar alla rekord. Iallafall när det gäller mig och min forbi för ormar.

" Ett par i Göteborg hade ett olagligt djur hemma i sin lägenhet. En giftig orm! En dag när de ska mata sitt lilla djur så är den borta. De letar och letar men ormen är borta. De vågar inte gå till polisen och anmäla att det slingrar runt en giftig orm någonstans i Göteborg. De kan inget göra och tiden går...
En dag när kvinnan i förhållandet sitter på toaletten så hör hon ett "plopp" i toaletten. När hon reser sig och tittar ner i toastolen så ligger ormen där. Då har den i flera månader bott i hålrummet som man sprutar dit WC anka medlet. Vilken tur! Frid och fröjd och alla är nöjda och glada."

Jag har sedan jag hörde detta inte vågat gå på toaletten. Ryser av bara tanken av ett ormbett i gumpen. Jag kan ju inte ens se en orm på bild utan att få allvarliga arytmier...



Trevlig helg!




RSS 2.0