Temp: 39,9.

Jag som aldrig har feber har lyckats uppnå den beundransvärda temperaturen på 39,9 grader.
Behöver jag säger mer än att sängen och Alvedonen är mina bästa vänner idag?


Härliga känsla!

Har idag träningsvärk i magen. Och det finns ingen bätter känsla! Att varje gång jag rör mig, bli påmind om att jag haft en underbar helg, full av skratt. Ingen kan vara gladare än jag!

KRAM


Kanyler.

Kanyler används för att injicera. Det ska skötas på rätt sätt, med högsta varsamhet och försiktighet. Som diabetiker använder man sprutor för att injicera insulin, flera gånger om dagen. Det är en diabetikers vardag att sticka sig inför varje måltid. Jag har haft diabetes i snart 26 år och sticker mig 5-6 ggr om dagen och jag gör det utan att tänka på det. Om jag sitter på ett fik så tar jag sprutan utan att tänka på att de i min omgivning kan uppleva det som obehagligt. För mig är jag och mina sprutor, tillsammans.
Men är det rätt att ta för givet att det är ok att sticka sig " in public"? Ska man gå in på toaletten när jag ska sticka mig? Vad tycker du? Hur reagerar du om du har någon brevid dig som sätter en nål i magen?
Vad är rätt och vad är fel?
Sluta röka.

Är du rökare? Lever du med någon som röker? Eller värsta tänkbara, lever du med någon som försöker sluta röka? Jag är i den sista positionen. Min man försöker sluta röka. Han lider alla helvetes kval och det gör även jag. Men jag försöker peppa och sporra, men det är minsann inte lätt. Nikotinet är ett elakt ämne som gärna lämna abstinens och andra obehag. Hjälpmedel som plåster, sugtabletter och tuggummi lämnar en rad obehagliga biverkningar efter sig. Mitt tips är: Sluta röka linjen. Man ringer och lämnar sin "status". Hur mår jag? Varför har jag slutat? Hur motiverad är jag? Vem stöttar mig? Efter ett långt samtal så har de skapat en kontakt och ringer sen troget upp 1 gång i veckan och fortsätter motivera! De skickar även hem information om fördelarna med att sluta röka! Så, Heja Heja Heja, Sluta röka linjen, 020- 840000.

Lycka till!


Kikar!

Idag när jag var och handlade så kom jag på mig själv att titta i andra kunders korgar och vagnar. Insåg att jag faktiskt brukar göra det. Och det värsta av allt, jag dömmer dem för vad de handlar. I kön så stod det fyra personer framför mig. Första ett par, tjejen hade några kilos övervikt, och de handlade chips. Nej vännen det borde du inte gå hem och stoppa i dej tänkte jag. Vad har jag för rätt att dömma det? Nästa att betala var en medelålder kille, som köpte kalvsylta och björnbärskräm. Kalvsylta? Vilken tråkig kille. Vad har jag för rätt att tro att han är tråkig för att gilla kalvsylta? Tredje personen ut var en en ung tjej, smal, på gränsen till mager. I hennes korg låg ett litet salladsblad, en burk majs och en banan. Lilla gumman, du glömde chokladen tänkte jag säga till henne, men hindrade mig själv i sista stund. Sen kom jag... Och bakom mig stod en kille. Och för att inte bli dömd, så gick jag en extra runda i affären för att hamna sist i kön. Tur att det inte kom fler bakom mig... Då hade jag inte varit hemma än!

Sov gott.Utsikt!

Jag har världens tråkigaste toalett. Babyblå plastmatta, vitt kakel med en babyblå rand mitt på väggen. Försöker piffa upp med duschdraperi och matta, men det är så trist. Igår gjorde jag mig en vacker utsikt. Jag sågade ut ett hål i väggen och satte in ett fönster. Och det blev så himla bra. Eller vad säger ni?Kakeldekor är en häftig uppfinning.

Pollykladd!

Har ni ätit Pollykladdkaka någon gång? Om inte, gör det. Så gott!

Recept:

200 gram smör.
4 ägg. 
6 dl strö. 
1  dl vete. 
8 msk kakao. 
2 krm salt.

1 påse Polly.

Blanda ihop alla torra ingridienser. Tillsätt smöret, smält. I med äggen under omrörning och avsluta med Pollygodisarna.

Häll i en smörad och ströbröad form med avtagbara kanter.

150 grader i 70 min.

Sevrera med hallonblandning. ( Hallon och grädde.)

Lycka till!


Stukad!

Idag har jag äntligen fått igång min kamera! Och här kommer bilderna från min stukning! I december...

Läckert!!

Kram och godnatt!

I en väska!

Idag gjorde jag ett test, en koll på vad som fanns i min väska.
En test på vad som kan plockas bort för att undvika min smärta i vänster axel!
Fanns en hel del att plocka bort!


Drömmen om pensionat.

Ny serie på TV 4. Ett antal par får chansen att renovera ett "hem" i Italien. Resultatet ska bli ett pensionat, som ett av paren får ta över och driva i framtiden.
Som vanligt i dokuserier så är det x antal omaka par som ska samarbeta. Tror att det kan bli en rolig serie att följa. Äntligen ett nytt koncept på såpor!

Viva Italia!


Dating in the dark.

Igår var de säsongstart på nya serien: Dating in the dark. Måste säga att det var en serie, som är rätt i tiden. Konceptet går ut på att lära känna varandra i mörkret, utan betydelse av utseende. Helt i min smak.
Tre kilar och tre tjejer fick chansen till "mörka" dater, och inte förrän de valt sin favorit, så fick de se varandra. Skrämmande att se att utseendet kan ha sådan betydelse för vissa människor.
Vad betyder utseendet för dig?RSS 2.0